Πέμπτη 15 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
«ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ»
Μαζικές συλλήψεις Βολιβιανών αγωνιστών

ΛΙΜΑ.--

Δεύτερη ημέρα των εργασιών χτες της 3ης «Συνόδου των Λαών» που διοργανώνουν εκατοντάδες λαϊκές οργανώσεις, συνδικάτα από τη Λατινική Αμερική, ενώσεις και κινήματα ιθαγενών, φοιτητικές οργανώσεις και άλλες πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις ως απάντηση στη Σύνοδο της ΕΕ - Λατινικής Αμερικής που ξεκινάει αύριο στη Λίμα του Περού. Η επιθετική πολιτική της ΕΕ αλλά και η εξεύρεση μία πιθανής ειρηνικής λύσης στην εμφύλια σύγκρουση στην Κολομβία κυριάρχησαν στις συζητήσεις των περισσοτέρων των 20 ομάδων εργασίας.

Παράλληλα, συνεχίστηκαν εργασίες του «Δικαστηρίου» εναντίον 20 πολυεθνικών που έχουν την έδρα τους στην Ευρώπη και έχουν συμμετάσχει στην καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Λατινικής Αμερικής και στην καταπίεση των λαών, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Εντούτοις τις εργασίες της «Συνόδου των Λαών» σημάδεψαν οι συλλήψεις 130 Βολιβιανών που κατευθύνονταν με λεωφορεία στη Λίμα. Την καταγγελία έκανε η Γενική Συνομοσπονδίας Εργατών του Περού (CGTP), ενώ σε διάβημα προχώρησε και ο πρέσβης της Βολιβίας στο Περού, Φρανς Σολάνο, που ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ