Πέμπτη 15 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΑ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ - ΚΚ ΙΣΡΑΗΛ
Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή

Με πρωτοβουλία - πρόσκληση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, επίσκεψη στην Ευρωβουλή

Με πρωτοβουλία - πρόσκληση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του KKE, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις Βρυξέλλες, στις 13 και 14 Μάη 2008, αντιπροσωπείας του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης, αποτελούμενης από τον Γενικό Γραμματέα του Bassam SAHLI και το μέλος του ΠΓ Assem ABDALHADDI και τον Mohammad BARAKEH, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος Κομμουνιστικού Κόμματος Ισραήλ, Πρόεδρο της HADASH και βουλευτή της Κνεσέτ.

Οι αντιπροσωπείες του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης και του KK Ισραήλ συναντήθηκαν στις 13/5/08 με τον πρόεδρο της «Διακοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο», Κυριάκο Τριανταφυλλίδη ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, καθώς και με μέλη της Αντιπροσωπείας. Στις 14/5/08 ενημέρωσαν τους ευρωβουλευτές της (GUE/NGL) για τις εξελίξεις στο Παλαιστινιακό και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και για τις θέσεις των κομμάτων τους.

Οι αντιπρόσωποι του ΚΛ της Παλαιστίνης και του KK Ισραήλ μίλησαν για την απερίγραπτη τραγωδία που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός από την επιχείρηση γενοκτονίας που έχουν εξαπολύσει εναντίον του οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις. Σημείωσαν ότι η εγκληματική πολιτική του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού έχει την ανοιχτή στήριξη των ιμπεριαλιστών των HΠA που κινούνται στην περιοχή για την εφαρμογή των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών τους, στα πλαίσια του σχεδίου HΠA - NATO - ΕΕ για τη «Νέα Μέση Ανατολή». Επισήμαναν ότι η πολιτική της ΕΕ δε διαχωρίζεται από τις HΠA όσον αφορά το παλαιστινιακό ζήτημα. Αναφέρθηκαν στον ηρωικό και δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη δράση των κομμάτων τους σε Παλαιστίνη και Ισραήλ. Τόνισαν τη σημασία της αλληλεγγύης των ευρωπαϊκών λαών στο λαό της Παλαιστίνης, την ανάγκη να δυναμώσει και να διευρυνθεί το κίνημα συμπαράστασης.

Στη συζήτηση πήραν μέρος πολλοί ευρωβουλευτές των κομμάτων που συμμετέχουν στην GUE, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον παλαιστινιακό λαό.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, οι ευρωβουλευτές του KKE Διαμάντω Μανωλάκου και Γιώργος Τούσσας εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του KKE, στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού να αναγνωριστεί το δικαίωμά του να έχει το δικό του ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος. Οι ευρωβουλευτές του KKE καταδίκασαν την εγκληματική πολιτική των κατοχικών ισραηλινών δυνάμεων και επισήμαναν ότι αυτή είναι το αποτέλεσμα της βάρβαρης ιμπεριαλιστικής στρατηγικής HΠA και ΕΕ στην περιοχή. Τόνισαν ότι δίκαιη λύση για τον παλαιστινιακό λαό μπορεί να υπάρξει μόνο με την ανάπτυξη και το δυνάμωμα ενός μαζικού - μαχητικού, διεθνούς αντιιμπεριαλιστικού κινήματος αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, που θα ανατρέψει τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Σε κοινή δήλωσή τους, τα στελέχη των δύο κομμάτων του Κόμματος του Παλαιστινιακού Λαού και του ΚΚ Ισραήλ σημειώνουν:

«Η σημερινή συνάντηση μεταξύ της πολιτικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου GUE/NGL και του Κόμματος του Παλαιστινιακού Λαού, όπως και του ΚΚ Ισραήλ ήταν πολύ σημαντική. Ολα τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, που συμμετείχαν, συμφώνησαν ότι είναι πολύ σημαντικό να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και να επιτευχθεί ειρήνη στην περιοχή με την ίδρυση ενός Παλαιστινιακού Κράτους που θα περικλείει όλα τα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Οχθης, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, και της Γάζας. Είναι πολύ σημαντικό να εφαρμοστούν όλες οι αποφάσεις του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης της 194 (που αναγνωρίζει το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων).

Την ίδια ώρα, ζητάμε από την ΕΕ να συνεχίσει να υποστηρίζει την Παλαιστινιακή Αρχή, όχι μόνο με οικονομική στήριξη, αλλά και με πολιτικές θέσεις, που θα τη διαχωρίζουν από την αμερικανική πολιτική, έτσι ώστε να βοηθήσει στην επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος και των ζητημάτων της Μέσης Ανατολής. Καλούμε επίσης την ΕΕ να ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ των κομμάτων της πολιτικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου GUE/NGL και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το Κόμμα του Παλαιστινιακού Λαού και το ΚΚ Ισραήλ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κριτήριο η στάση όλων απέναντι στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού (2014-07-27 00:00:00.0)
Ισες αποστάσεις και ουσιαστική ανοχή στην ισραηλινή βαρβαρότητα (2009-01-16 00:00:00.0)
Ακόμη ένας μηχανισμός επέμβασης (2008-06-07 00:00:00.0)
Απύθμενο θράσος από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ (2007-05-12 00:00:00.0)
Στην Παλαιστίνη με τον Αραφάτ (2003-10-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ