Παρασκευή 16 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΚΚ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ
Αμέριστη υποστήριξη στην καμπάνια υπέρ του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ έστειλε στο ΚΚ Ιρλανδίας το ακόλουθο μήνυμα:

«Αγαπητοί σύντροφοι

Εκφράζουμε τους θερμούς συντροφικούς χαιρετισμούς μας στην καμπάνια υπέρ του "ΟΧΙ" στο δημοψήφισμα για τη Συνθήκη της Λισαβόνας που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα σας.

Με τη νέα Συνθήκη της Λισαβόνας ουσιαστικά επανέρχεται το Ευρωσύνταγμα που απέρριψαν οι λαοί της Γαλλίας και της Ολλανδίας με δημοψήφισμα, επιζητώντας να παρακάμψουν τα δημοψηφίσματα, για να φιμώσουν την αντίθεση των λαών στην Ευρωένωση και στην ενίσχυση των εξουσιών της.

Η Συνθήκη της Λισαβόνας, όπως και το Ευρωσύνταγμα:

  • Αναπτύσσει νέες πολιτικές εκμετάλλευσης των εργαζομένων και κατεδάφισης εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, βαθαίνοντας τον αντιλαϊκό δρόμο που άνοιξαν το Μάαστριχτ, η Στρατηγική της Λισαβόνας, η οδηγία "Μπολκεστάιν" και η "ευελφάλεια".
  • Υπονομεύει παραπέρα την ανεξαρτησία και τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών - μελών. Καταργεί το βέτο σε όφελος των ισχυρών χωρών.
  • Προωθεί στενότερη συνεργασία με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, θεσμοθετεί το δικαίωμα στρατιωτικών και πολιτικών επεμβάσεων σε κράτη - μέλη και σε τρίτες χώρες, σηματοδοτεί κλιμάκωση του μιλιταρισμού.
  • Θωρακίζει την εξουσία του κεφαλαίου και δίνει ισχυρό χτύπημα σε δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα, προσθέτοντας στο υπάρχον "αντιτρομοκρατικό" πακέτο την καταπολέμηση των "ριζοσπαστικών" ιδεολογιών. Ενισχύει τους μηχανισμούς καταστολής.

Στη χώρα μας η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επικυρώσει τη νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη της Λισαβόνας, χωρίς να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τις συνέπειες, χωρίς να ζητήσει την έγκρισή του. Την ίδια στιγμή χιλιάδες Ελληνες εργαζόμενοι, δεκάδες συνδικάτα και μαζικές οργανώσεις διεκδικούν δημοψήφισμα για την απόρριψη της συνθήκης.

Ο σκληρός αγώνας που διεξάγουν στην Ιρλανδία το Λαϊκό Κίνημα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα προοδευτικά κόμματα, οι οργανώσεις νεολαίας, για την καταψήφιση της νέας Ευρωπαϊκής Συνθήκης, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και την πλατιά συμπάθεια του ελληνικού λαού. Βλέπουν στην πάλη σας τον δικό τους αγώνα.

Η πιθανότητα νίκης του "ΟΧΙ" έχει θορυβήσει τους κυρίαρχους κύκλους που κινητοποιούν τεράστια υλικά μέσα, εκβιασμούς, πιέσεις, ώστε να υποτάξουν τη λαϊκή αντίσταση και διαμαρτυρία. Εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξη και αλληλεγγύη μας. Μια ισχυρή απόρριψη της νέας αυτής αντιδραστικής συνθήκης θα αποτελέσει νίκη όλων των λαών της Ευρώπης, θα στείλει μήνυμα αισιοδοξίας στους λαούς που αγωνίζονται σε όλο τον κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ