Παρασκευή 16 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
«Σύνδεσμος» αποπροσανατολισμού

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΠΑΣΥ

Στη δημιουργία Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, στην οποία προχώρησε η ΠΑΣΕΓΕΣ, με στόχο τάχα να προστατέψει την κτηνοτροφία και τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων, αναφέρεται, με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥ, επισημαίνοντας ότι αυτό γίνεται «στην προσπάθειά της να εκτονώσει την αγανάκτηση των κτηνοτρόφων που προκαλεί η αντικτηνοτροφική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

«Η ΠΑΣΕΓΕΣ, η ΓΕΣΑΣΕ, η ΣΥΔΑΣΕ και ορισμένες Ομοσπονδίες Κτηνοτροφικών Συλλόγων - σημειώνει η ΠΑΣΥ - είναι συνυπεύθυνες για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία και οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι. Και αυτό γιατί συμφωνούν με την αντικτηνοτροφική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που προσπαθούν να τη δικαιολογήσουν με αστεία επιχειρήματα και κάνουν ό,τι μπορούν για να αποπροσανατολίσουν τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, να εκφυλίσουν τους αγώνες τους και να εκτονώσουν την αγανάκτησή τους. Γι' αυτό η δημιουργία ενός ακόμα φορέα όχι μόνο δε θα συμβάλει στην προώθηση και λύση των οξυμένων προβλημάτων των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, αλλά θα αποτελέσει ένα ακόμα εμπόδιο στον αγώνα για την επιβίωσή τους, επειδή θα έχει τον ίδιο αντικτηνοτροφικό προσανατολισμό και ρόλο με αυτόν της ΠΑΣΕΓΕΣ. Θα είναι ένας ακόμα μηχανισμός εξωραϊσμού της αντικτηνοτροφικής πολιτικής που θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και υποταγής των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων σ' αυτήν».

H ανακοίνωση συνεχίζει: «Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους να γυρίσουν την πλάτη στις αποπροσανατολιστικές, υπονομευτικές πρωτοβουλίες της ΠΑΣΕΓΕΣ. Να συσπειρωθούν στους συλλόγους, στην ΠΑΣΥ και μαζί με όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να διεκδικήσουν:

  • Ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα ζωοκομικά προϊόντα.
  • Ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής με επιδότηση των ζωοτροφών, όταν η τιμή τους ξεπερνάει τα 0,20 ευρώ το κιλό, με κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα κτηνοτροφικά εφόδια, με δωρεάν πιστοποίηση από κρατικούς φορείς των ζωοκομικών προϊόντων και δωρεάν νομιμοποίηση όλων των σταβλικών εγκαταστάσεων.
  • Προστασία της εγχώριας παραγωγής από αθρόες εισαγωγές και παράνομες ελληνοποιήσεις.
  • Εκδημοκρατισμό και στήριξη των συνεταιρισμών για να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στη μεταποίηση και εμπορία ζωοκομικών προϊόντων, αλλά και στη διακίνηση κτηνοτροφικών εφοδίων.
  • Σταμάτημα του ξεπουλήματος των συνεταιριστικών εταιρειών της ΑΤΕ στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
  • Τιμαριθμική αναπροσαρμογή της ενιαίας ενίσχυσης και κατάργηση των «νόμιμων» και παράνομων παρακρατήσεων όπως του ΟΣΔΕ, όπου πρωταγωνιστεί η ΠΑΣΕΓΕΣ.
  • Κατάργηση της ποσόστωσης στο αγελαδινό γάλα και επιδότηση όλης της παραγόμενης ποσότητας.
  • Ουσιαστική ρύθμιση των κτηνοτροφικών χρεών και των μη κατά κύριο επάγγελμα κτηνοτρόφων που το ετήσιο εξωγεωργικό τους εισόδημα δεν ξεπερνάει τα 15.000 ευρώ.
  • Αναβάθμιση των κρατικών κτηνιατρικών υπηρεσιών και του Οργανισμού Γάλακτος.
  • Ασφάλιση του ζωικού κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κινδύνους και αποζημίωση των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων από ζημιές που προκαλούν διάφορες εμπορικές κρίσεις και διατροφικά σκάνδαλα».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση τονίζει: «Η ΠΑΣΥ επισημαίνει σε όλους τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους ότι οι αγώνες για την επιβίωσή τους θα είναι πιο αποτελεσματικοί, αν συγκρούονται με την ΚΑΠ, η ανατροπή της οποίας αποτελεί προϋπόθεση για την ολόπλευρη ανάπτυξη της κτηνοτροφίας σε όφελος του ελληνικού λαού και των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ