Παρασκευή 16 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι Γερμανοί

Την ικανοποίηση της γερμανικής κυβέρνησης για τη συμφωνία της «Ντόιτσε Τέλεκομ» και της ελληνικής κυβέρνησης για τον ΟΤΕ, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ενώ και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης με εκτενή και θετική αρθρογραφία, κάνουν λόγο για «επεκτατική κίνηση» του γερμανικού κολοσσού.

Θετική απήχηση είχε αυτή η «επεκτατική κίνηση» και στους υπόλοιπους μεγαλομετόχους της ΝΤ, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής πολυεθνικής Ρενέ Ομπερμαν, στη χτεσινή του ομιλία προς τη γενική συνέλευση των μετόχων στην Κολονία, ανακοίνωσε ότι το εποπτικό συμβούλιο της ΝΤ επικύρωσε «τα σχέδια συμμετοχής της εταιρείας στον ΟΤΕ». Επισήμανε ότι η ΝΤ βρήκε «έναν ισχυρό εταίρο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και προσβλέπει σε μία καλή συνεργασία...», προσθέτοντας ότι η συμφωνία με τον ΟΤΕ εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική επέκτασης της γερμανικής πολυεθνικής στις διεθνείς αγορές. Σημείωσε ακόμα ότι η συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση «συνιστά ένα νέο σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της εταιρείας μας στο εξωτερικό» και καταλήγοντας ανέφερε ότι το 2007 πάνω από το 50% του τζίρου της ΝΤ προήλθε για πρώτη φορά από τις ξένες αγορές. Κατά τον Ρ. Ομπερμαν ο ΟΤΕ έχει χτίσει μια ισχυρή θέση στην εγχώρια ελληνική αγορά, καθώς και στη νότια και νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ κατέχει ηγετική θέση στην κινητή τηλεφωνία, παρ' όλο που δε δραστηριοποιείται μόνο στον κλάδο αυτό, με ισχυρή παρουσία μέσα από θυγατρικές εταιρείες σε Βουλγαρία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ και Αλβανία». Για τους λόγους αυτούς τον θεωρεί «έναν ακόμα σημαντικό εταίρο του ομίλου της ΝΤ.

Σε άρθρο της εφημερίδας «Spiegel» αναφέρεται ότι με την είσοδο της ΝΤ στον ΟΤΕ πραγματοποιήθηκε ένα σημαντικό βήμα στην επεκτατική στρατηγική της που στοχεύει κυρίως στην κινητή τηλεφωνία. Ο ΟΤΕ παρουσιάζει ενδιαφέρον διότι «προσφέρει πρόσβαση στην αγορά κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών υπηρεσιών σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Αλβανία και ΠΓΔΜ». Μέσω του ΟΤΕ, η ΝΤ μπορεί να ολοκληρώσει την επέκτασή της στην Ανατολική Ευρώπη όπου ήδη είναι παρούσα σε Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία, Ουγγαρία, Κροατία και Μαυροβούνιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ