Παρασκευή 16 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ανούσια κριτική για τον ΟΤΕ

Με «άσφαιρα» και «αποπροσανατολιστικά πυρά», που επί της ουσίας υποβοηθούν την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ να ασκήσει... κριτική για την εκποίηση του ΟΤΕ και την παράδοσή του σχεδόν ολοκληρωτικά στη γερμανική πολυεθνική.

Με προσχήματα και αναζητώντας «φύλλα συκής» που θα συγκαλύψουν ότι η πώληση του ΟΤΕ από τη ΝΔ αποτελεί συνέχεια της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων που ξεκίνησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνουν ότι θα «προσπαθήσουν να μην επικυρωθεί η συμφωνία», αναζητώντας τις «ποινικές ευθύνες» της «εκχώρησης». Είναι χαρακτηριστική η χτεσινή δήλωση του Θ. Πάγκαλου στο ραδιόφωνο «City Fm», ο οποίος δήλωσε ότι «κάποιος θα πάει στη φυλακή» και ότι «η συμφωνία αυτή θα στοιχίσει τη θέση ενός υπουργού». Συγκεκριμένα ο Θ. Πάγκαλος δήλωσε «απόλυτα πεπεισμένος ότι κάποιος από όλους θα πάει φυλακή διότι πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο με πρωτοφανείς επιπτώσεις», συμπληρώνοντας ότι αναφέρεται «σε πολιτικό πρόσωπο».

Συγχρόνως το ΠΑΣΟΚ με έντεχνο τρόπο αποφεύγει μετά τη «συμφωνία» να δεσμευτεί ακόμα και για την επαναφορά του 33% στο ελληνικό Δημόσιο, όπως κατά καιρούς δήλωναν κορυφαία στελέχη του.

Χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, δήλωσε πως «Θα εξαντλήσουμε κάθε θεσμική δυνατότητα ελέγχου, συμπεριλαμβανομένης της διερεύνησης της ύπαρξης απιστίας, όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ» και συγχρόνως υποστήριξε: «Ως αυριανή κυβέρνηση, έχουμε υποχρέωση να εξαντλήσουμε αύριο κάθε δυνατότητα να επανέλθει δημόσιος έλεγχος»...

Ο ίδιος πάντως με νόημα δήλωσε ότι μετά την πώληση του ΟΤΕ «τα δικαιώματα του ελληνικού Δημοσίου περιορίζονται πλέον στην άσκηση διαφόρων βέτο με χρονικούς και άλλους περιορισμούς»... Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συμφωνίας πρόσθεσε ότι «δε γνωρίζουμε για το αν υπάρχουν ρήτρες που να απαγορεύουν την αύξηση του ποσοστού του ελληνικού Δημοσίου», ενώ συμπλήρωσε ότι «δεν είναι σήμερα η στιγμή να καταστροφολογήσουμε, αλλά σίγουρα δεν είναι η στιγμή για να συγχαρούμε οποιονδήποτε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ