Παρασκευή 16 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΠΘ
«Εξω οι εταιρείες απ' τις σχολές»

Δυναμική κινητοποίηση της ΠΚΣ

Δυναμική κινητοποίηση διαμαρτυρίας ενάντια στην παρουσία ιδιωτικών πανεπιστημίων, εταιρειών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων πραγματοποίησαν, χτες, στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου φοιτητές από την Πανσπουδαστική ΚΣ.

Αφορμή στάθηκε η παρουσία του ιδιωτικού κολεγίου «Athens Graduate School of Managment» με διαφημιστικό τραπεζάκι στο φουαγιέ της Νομικής Σχολής, η συμμετοχή του στο διεθνές συνέδριο της ΜΚΟ «AIESEC», η συνδιοργάνωση του συνεδρίου από την «AIESEC» και εταιρείες χορηγούς (LIDL, ALUMIL, κ.ά.). Οι φοιτητές από την ΠΚΣ με παραστάσεις στο τραπεζάκι του ιδιωτικού κολεγίου και στην αίθουσα του συνεδρίου της ΜΚΟ διατράνωσαν την αντίθεσή τους με το σύνθημα «Εξω οι εταιρείες απ' τις σχολές», υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα της δημόσιας και δωρεάν, ενιαίας ανώτατης εκπαίδευσης που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες κι όχι τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η «AIESEC» συμμετέχει στη «Φοιτητική Εβδομάδα» του ΑΠΘ. Πρόκειται για μία ΜΚΟ που έχει συνεργάτες της από πολυεθνικές μέχρι μικρές επιχειρήσεις και πανεπιστήμια: «Alcatel», ABN AMRO, «Cadbury Schweppes», DHL, «Electrolux», «InBev», P&G, UBS. Διαθέτει «projects» (σχεδιασμούς) απόλυτα προσαρμοσμένα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια και την Ανατολή, με θεματικές όπως «Αναπτυσσόμενες αγορές στα Βαλκάνια», «Το ανήκειν στην ΕΕ», «Ευρωπαϊκή ταυτότητα», «Επιχειρηματικότητα», κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ