Παρασκευή 16 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ
Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Μπροστά, δυνατά και αποφασιστικά για τη λαϊκή αντεπίθεση

Το χτεσινοβραδινό αντάμωμα είχε κανονιστεί καιρό πριν. Επαναβεβαιώθηκε πολλές φορές στο μεσοδιάστημα, στις τόσες και τόσες φορές που οι εργαζόμενοι, οι υπάλληλοι, οι νέοι, συναντήθηκαν και συζήτησαν με τους κομμουνιστές. Στις περιοδείες στους χώρους όπου εργάζονται, στα στέκια που συχνάζουν, στις γειτονιές όπου ζουν, στα σχολεία και τις σχολές. Στους αγώνες για το Ασφαλιστικό, για το εισόδημα της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Και ήταν συνεπείς στην παρουσία τους. Οπως συνεπείς είναι οι κομμουνιστές σ' αυτά που τους λένε, στις μάχες για τα συμφέροντά τους. Ετσι, με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης - όπως πάντα στα 90 χρόνια της ζωής του - πορεύτηκε το ΚΚΕ τους τελευταίους μήνες στο λαό, καταθέτοντας στην κρίση του, με λόγια καθαρά όχι μισόλογα, την πρόταση συμμαχίας και εξουσίας. Μιλώντας του τη γλώσσα της αλήθειας, υποδεικνύοντάς του το δρόμο που οφείλει να ακολουθήσει για να γνωρίσει ο ίδιος και τα παιδιά του άσπρη μέρα. Με την ίδια συνέπεια, με το ίδιο αίσθημα ευθύνης, χιλιάδες λαού πορεύτηκαν χτες βράδυ προς το ΚΚΕ. Να ξανακούσουν, να ξαναμιλήσουν με τους κομμουνιστές, να επιβεβαιώσουν για μια ακόμα φορά τους άρρηκτους δεσμούς που έχουν οικοδομήσει στο καμίνι της πάλης.

Χιλιάδες άνθρωποι που μοχθούν, που αγωνιούν, που προβληματίζονται και αναζητούν μια διέξοδο απ' τη δυσβάστακτη πραγματικότητα που ζουν, που την προσεγγίζουν στην πολιτική πρόταση συμμαχίας και εξουσίας του ΚΚΕ, έδωσαν μαχητικό «παρών» χτες βράδυ στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας, Αττικής και Πειραιά, στην πλατεία Συντάγματος, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.


«Η πλατεία ήταν γεμάτη...»! Σταδιακά, λίγο πριν το ρολόι δείξει 8 μ.μ., άρχισαν να καταφτάνουν. Συγκροτημένα και οργανωμένα, όπως ξέρουν να πορεύονται οι άνθρωποι του αγώνα. Μαζικά και με δυναμισμό, τα μπλοκ των προσυγκεντρώσεων έπαιρναν τη θέση τους στην πλατεία Συντάγματος. Μεγαλύτεροι και νέοι, πολλοί νέοι, μετάγγισαν στη συγκέντρωση ισχυρές δόσεις νεανικού οξυγόνου. Ελληνες και ξένοι. Αντρες και γυναίκες. Μέλη του ΚΚΕ και μη. Σύντροφοι και συναγωνιστές με διαφορετικές αφετηρίες, που όμως συναντήθηκαν σ' ένα δρόμο χωρίς επιστροφή, που τραβάει μπροστά, μακριά, που βγάζει απ' το βασίλειο της ανάγκης και οδηγεί στο βασίλειο της ελευθερίας.

Περήφανα και φωτοβόλα τα πρόσωπα των παραγωγών όλου του πλούτου. Εριξαν φως στο σκοτάδι, φώτισαν την προοπτική, τη μόνη για το λαό, που βρίσκεται στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Δυνατή και στεντόρεια η φωνή τους. Διέλυσε τη σιωπή. «Δύο Κ κι ένα Ε - Τιμημένο ΚΚΕ», «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών - Κάτω η Νέα Τάξη των ιμπεριαλιστών».

Χαραγμένες απ' το μόχθο παλάμες, σφιγμένες σε γροθιές υψωμένες, διαχρονικό σύμβολο της πανίσχυρης δύναμης της λαϊκής συμμαχίας και πάλης. «Εννιά δεκαετίες αγώνα και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», υποδέχτηκαν οι συγκεντρωμένοι στο βήμα την Αλέκα Παπαρήγα. «Είστε η δύναμη του Κόμματος», ανταπέδωσε καλωσορίζοντάς τους η ΓΓ της ΚΕ. Και το Κόμμα είναι η δική τους δύναμη. Το ξέρουν, το νιώθουν. Το ένιωσε όποιος βρέθηκε χτες βράδυ σ' αυτήν τη συγκέντρωση. Που δε σταμάτησε λεπτό να «αναβλύζει» αγωνιστική αισιοδοξία, πίστη πως το μέλλον που αξίζει και δικαιούται να απολαύσει ο λαός θα έρθει. Οση δουλειά κι αν χρειαστεί. Ποιος άλλωστε απ' αυτούς τους ανθρώπους φοβάται να κοπιάσει;

Ηταν ωραίο αυτό το αντάμωμα στον «ίσκιο» των κόκκινων λάβαρων. Στον «σταθμό» των 90 χρόνων του τιμημένου ΚΚΕ. Αντάμωμα πολλών γενιών αγωνιστών. Διαδήλωσαν μαζί, γιορτάζοντας και τιμώντας τα γενέθλια του Κόμματός τους. Ακόμα πιο ωραίο αυτό που κάθε χαμόγελο, κάθε βλέμμα, μαρτυρούσε: Θ' ανταμώσουμε πάλι αύριο στους αγώνες, περισσότεροι ακόμα, όλοι μαζί να τραβήξουμε με βήματα αποφασιστικά, σταθερά για εκεί όπου μας καλεί η Ιστορία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ