Σάββατο 17 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Στη μάχη της απεργίας στις 2 του Ιούνη

Περιοδείες και εξορμήσεις σε φαρμακαποθήκες και εργοστάσια. Απεργιακή απόφαση από το Συνδικάτο της Αθήνας

Η αφίσα της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου της Αθήνας, για την απεργία στις 2 του Ιούνη
Η αφίσα της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου της Αθήνας, για την απεργία στις 2 του Ιούνη
Με κυρίαρχα αιτήματα την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα - Ρέππα - Πετραλιά, την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου, να πάρουν όλα τα μέτρα, να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε η πανελλαδική 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει για τις 2 Ιούνη να δίνει απάντηση στις αγωνίες και τα προβλήματά τους.

Τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία, με το πλαίσιο αιτημάτων που προβάλλει η Ομοσπονδία, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Εργαζομένων στο Φάρμακο της Αθήνας και παράλληλα οργανώνει γενική συνέλευση των εργαζομένων τη Δευτέρα, 26 Μάη.

Για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας, στελέχη της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου προγραμματίζουν εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, ενώ παράλληλα προγραμματίζονται συσκέψεις σωματείων και γενικών συνελεύσεων. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, 19/5, η Ομοσπονδία διοργανώνει σύσκεψη σωματείων, στις 5 μ.μ., στα γραφεία της (Χαλκοκονδύλη, 56). Την ίδια μέρα, θα γίνουν περιοδείες στις φαρμακαποθήκες «ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ», «ΠΕΙΦΑΣΥΝ», «ΣΥΝΦΑ» και «ΒΙΑΝ». Την Τρίτη, 20/5, στις φαρμακαποθήκες «Κ.Π. Μαρινόπουλος», «ΙΛΙΟΦΑΡΜ», «ΦΑΡΜΑΚΟΝ» και «Παπανικολόπουλος». Την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων στην «ΣΥΝΦΑ» και την Τετάρτη, 21/5, γενική συνέλευση των εργαζομένων στην «ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ».

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το συνδικάτο τονίζει ότι οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της χώρας και του κλάδου έδειξαν πολύ καθαρά την αντίθεση στην αντιασφαλιστική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. «Η κατάργηση - υπογραμμίζει - των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα - Ρέππα - Πετραλιά είναι απαίτησή μας. Μπορούμε να μπλοκάρουμε την εφαρμογή του νόμου Πετραλιά. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και δηλώνουμε καθαρά ότι οι νόμοι τους θα μείνουν στα χαρτιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ