Σάββατο 17 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ
Πανκινητοποίηση για την απειλή των απολύσεων

Εντείνονται οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο της ερχόμενης Πέμπτης. Στο πλευρό τους βρέθηκε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου

Την αγωνία για το αύριο αλλά και την αποφασιστικότητά τους να αντισταθούν στα σχέδια του Λαναρά για κλείσιμο και των άλλων εργοστασίων του ομίλου εξέφρασαν οι εργαζόμενοι των «Κλωστηρίων Νάουσας» κατά τη διάρκεια επίσκεψης, χτες, κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη βουλευτή του Κόμματος Σοφία Καλαντίδου.

Οπως δήλωσαν τα μέλη του σωματείου κατά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του Κόμματος, τα εργοστάσια του ομίλου που έχουν απομείνει δε λειτουργούν πλέον λόγω έλλειψης πρώτων υλών, ενώ η ΔΕΗ άρχισε να διακόπτει την ηλεκτροδότησή τους, επειδή δεν πληρώνονται οι λογαριασμοί. Σημείωσαν ότι στα ερωτήματα των εργαζομένων σχετικά με το μέλλον της επιχείρησης δεν υπάρχει κανενός είδους ενημέρωση από την πλευρά της εταιρείας.

Τέλος, προειδοποίησαν ότι μετά το κλείσιμο των τριών εργοστασίων του ομίλου, οι 210 εργαζόμενοι στα εργοστάσια που έχουν απομείνει αντιμετωπίζουν σοβαρά την απειλή της απόλυσης. Γι' αυτό και με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζουν το πανναουσαϊκό συλλαλητήριο που διοργανώνει την ερχόμενη Πέμπτη, στις 8 μ.μ., το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Μιλώντας στους εργαζόμενους η Σοφία Καλαντίδου κατήγγειλε τη μεθόδευση από τον όμιλο Λαναρά να κλείσει τα υπόλοιπα εργοστάσια, παρά τα δάνεια που πήρε από τις τράπεζες με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση της Πέμπτης, για να καταδικάσουν την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που δίνουν το «ελεύθερο» σε μεγαλοβιομηχάνους, μεγαλέμπορους, τραπεζίτες να συγκεντρώνουν τον πλούτο, ενώ οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία επιχείρησε να παρεμποδίσει την επίσκεψη του κλιμακίου του Κόμματος στα «Κλωστήρια Γ΄», χωρίς βέβαια να το κατορθώσει. Η απόφασή της προκάλεσε μεγάλη αγανάκτηση στους εργαζόμενους που επέβαλαν τελικά την είσοδο της αντιπροσωπείας στο εργοστάσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ