Σάββατο 17 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
Ευαισθησία κατόπιν εορτής

Αφού πρώτα αναστάτωσε το θεραπευτικό πρόγραμμα «ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», που λειτουργεί στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, με την απόφασή του να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του, ήρθε χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης να αναθεωρήσει την άποψή του για τη μεταφορά μέρους των κατάδικων γυναικών στον Ελαιώνα Θηβών.

Βέβαια, η αναδίπλωση του υπουργού έγινε μετά την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε απ' τα μέλη των ίδιων των μονάδων, αλλά και το αίτημα του ΚΕΘΕΑ να μη γίνει η μεταφορά, γιατί είναι άμεσος ο κίνδυνος υποτροπής των κρατουμένων που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα. Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση και απαντώντας σε ερώτηση αν θα κάνει δεκτό το αίτημα του ΚΕΘΕΑ, ο Σ. Χατζηγάκης είπε: «Υπήρξε μία πρόταση 10 κρατούμενες να παραμείνουν στον Κορυδαλλό και να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν και μετά να μεταφερθούν στον Ελαιώνα. Το αίτημά τους έγινε δεκτό. Εχω ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτά τα θέματα και είναι από τις πρώτες προτεραιότητές μου η προώθηση ανάλογων προγραμμάτων».

Πρόκειται όμως για ευαισθησία κατόπιν εορτής, καθώς η συμμετοχή σε αυτά τα προγράμματα απαιτεί, μεταξύ των άλλων, νηφαλιότητα, ηρεμία, με συνέχεια και διάρκεια στην προσπάθεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ