Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Συνεχίζουν να αντιστέκονται

Η Γενική Συνέλευση ανάγκασε σε παραίτηση τη διοίκηση του συλλόγου τους, επιμένουν ενάντια στην εργοδοσία

Ακόμα μία δυναμική απάντηση στα σχέδια ανατροπής των εργασιακών σχέσεων από τον μεγαλοτραπεζίτη Γ. Λάτση (EFG EUROBANK ERGASIAS) έδωσαν οι εργαζόμενοι της πρώην Τράπεζας Εργασίας το περασμένο Σάββατο, στη Γενική Συνέλευσή τους, καταψηφίζοντας τον απολογισμό δράσης της διοίκησης του σωματείου από την οποία παραιτήθηκε και ο πρόεδρος ο Θ. Παπαβλασόπουλος. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τόσο τη διοίκηση του συλλόγου όσο και τον ίδιο τον πρόεδρο της ΟΤΟΕ Δ. Κουσελά που παρευρέθηκε, για την υπογραφή συμφωνίας με τη διοίκηση της EFG EUROBANK νέου εσωτερικού οργανισμού υπηρεσίας - «έκτρωμα» που διαλύει τις εργασιακές τους σχέσεις.

Στη ΓΣ μετά και την παραίτηση του προέδρου, αποφασίστηκε η ανασύνθεση της διοίκησης το αμέσως επόμενο διάστημα και η σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η οποία θα προκηρύξει εκλογές για νέα διοίκηση. Παράλληλα, αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής από την ΟΤΟΕ, τη διοίκηση του σωματείου και τέσσερις εργαζόμενους, που θα προχωρήσει στη διεξαγωγή νέων διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση της τράπεζας. Οπως επισημάνθηκε άλλωστε στη συνέλευση από νομικούς συμβούλους της ΟΤΟΕ, το θέμα του οργανισμού δεν έχει λήξει, καθώς ο παλιός θα ισχύει για έξι μήνες ακόμα, άσχετα αν υπογράφτηκε καινούριος.

Οι εργαζόμενοι στην προηγούμενη συνέλευσή τους είχαν απορρίψει τον προτεινόμενο οργανισμό με συντριπτική πλειοψηφία πάνω από 80%, αναγκάζοντας τη διοίκηση του σωματείου να πάει σε διαπραγματεύσεις. Πριν από λίγες μέρες όμως ο όμιλος Λάτση υπέγραψε νέο οργανισμό για όλους τους εργαζόμενους με το εργοδοτικό σωματείο UNION.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ