Σάββατο 17 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Για τις συντάξεις αντιστασιακών

Διευκρινίσεις του Ταμείου Συντάξεων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα - επιστολή του αντιστασιακού υπαλλήλου της, συνταξιούχου σήμερα, Σπύρου Διλιντά, ο οποίος αναφερόταν στο Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας, που προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να ανατρέψει σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου για επαναχορήγηση του αντιστασιακού επιδόματος 15% στις συντάξεις των αντιστασιακών συνταξιούχων πρώην υπαλλήλων της, ο Ελευθέριος Ιορδανόπουλος, διευθυντής του Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος, διευκρινίζει, ανάμεσα στα άλλα:

«...Από τα στοιχεία που βρίσκονται μέσα στο φάκελο του συνταξιούχου μας, προκύπτει αδιαμφισβήτητα ότι το Ταμείο μας ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ από τώρα, ολόκληρο το επίδομα της Εθνικής Αντίστασης, πριν από οποιαδήποτε τελική κρίση της Δικαιοσύνης, με μόνη την πρωτόδικη απόφαση. Και αυτό παρά το δικαίωμα "βέτο" που είχε ασκήσει η Κυβερνητική Επίτροπος. Μάλιστα, μετά την καταβολή των οφειλομένων αναδρομικών ποσών, η σύνταξη καταβάλλεται κατά μήνα αναπροσαρμοσμένη προς τα άνω, με ενσωμάτωση και του επιδόματος Εθνικής Αντίστασης».

Παρακάτω, σχετικά με την προσφυγή της Τράπεζας στο Ανώτατο Δικαστήριο για την ακύρωση της πρωτόδικης απόφασης που δικαιώνει τον ενδιαφερόμενο αντιστασιακό, η διοίκηση του Ταμείου της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει:

...«Το Ταμείο μας, με τόλμη, με σεβασμό και αλληλεγγύη προς τον συνάδελφο συνταξιούχο, παρακάμπτει την τυπική απαίτηση του νόμου για καταβολή οποιουδήποτε επιδικαζόμενου ποσού, μόνον με το πέρας του δικαστικού αγώνα (καθόσον το Ταμείο μας, ως ΝΠΔΔ, έχει όλα τα δικονομικά προνόμια του Δημοσίου, που καταβάλλει όχι με την τελεσιδικία, αλλά με την αμετακλητότητα, η δε άσκηση των ένδικων μέσων, που αναστέλλουν την εκτέλεση των αποφάσεων, είναι υποχρεωτική και προβλέπεται ρητά...».

Και η επιστολή της Διοίκησης του Ταμείου καταλήγει: «Το ΔΣ του Ταμείου στο θέμα του επιδόματος Εθνικής Αντίστασης υπερβαίνει το γράμμα και εφαρμόζει το πνεύμα του νόμου. Γι' αυτό και έχει αποφασίσει κατά το παρελθόν με δύο τουλάχιστον αποφάσεις του, κατά τα έτη 2002 και 2005, τη χορήγηση του επιδόματος σε όλους τους δικαιούχους. Πλην όμως, οι αποφάσεις αυτές δεν κατέστη δυνατόν να εφαρμοστούν λόγω του ότι, όπως προανέφερα, ασκήθηκε "βέτο" από τους Κυβερνητικούς Επιτρόπους και η διαφωνία που ανέκυψε ελύθη από τους εκάστοτε αρμόδιους Υπουργούς υπέρ των Κυβερνητικών Επιτρόπων...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ