Σάββατο 17 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με τη μάνικα...

Μετανάστης εργάτης έπεσε από σκαλωσιά που είχε αναρτηθεί σε πρόσοψη 4ώροφης πολυκατοικίας, για εργασίες ανακαίνισης. Το κτίριο βρίσκεται στην οδό Λαζαράκη 29 στη Γλυφάδα. Αυτό έγινε την περασμένη Τετάρτη, περίπου στη 1 το μεσημέρι. Η πληροφορία έφτασε στο «Ρ» τηλεφωνικώς την επόμενη μέρα, την Πέμπτη το απόγευμα. Από το τηλέφωνο αναφέρθηκε ότι ο εργάτης είχε χτυπήσει στο κεφάλι, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βούλας και ότι αμέσως μετά την πτώση του βγήκαν με μάνικες νερού για να καθαρίσουν τα αίματα από το έδαφος. Μέχρι και χτες παρέμενε άγνωστο αν ζει έστω και σακατεμένος ή έχει ξεψυχήσει.

Χτες ο «Ρ» έφτασε στον τόπο που έπεσε ο εργάτης και από την πρώτη στιγμή έγινε καθαρό ότι το περιστατικό «κουκουλώθηκε». Η σκαλωσιά, όπως μπορεί να καταλάβει κανείς και από τη φωτογραφία, είναι άκρως επικίνδυνη. Από υπεύθυνους της πολυκατοικίας ειπώθηκε ότι έγινε κάποιο ατύχημα όμως ελαφρύ και ότι ο εργαζόμενος την επόμενη μέρα ήταν κανονικά στη δουλειά του. Ωστόσο, περίοικοι είπαν ότι το συνεργείο δεν είχε φανεί από την Τετάρτη, με εξαίρεση έναν που εμφανίστηκε χτες, κατά πάσα πιθανότητα ο εργολάβος, το όνομα του οποίου προκύπτει από μαρτυρίες και βρίσκεται στη διάθεση του «Ρ».

Από το Νοσοκομείο της Βούλας μέχρι και χτες το απόγευμα, λόγω «γραφειοκρατικών κωλυμάτων», δεν είχε διαπιστωθεί αν μεταφέρθηκε εκεί την Τετάρτη τραυματισμένος ή νεκρός εργάτης από τη συγκεκριμένη περιοχή. Ωστόσο, από γιατρούς ειπώθηκε ότι καθημερινά, κατά μέσο όρο, φτάνουν εκεί 7 με 8 τραυματισμένοι από εργατικά ατυχήματα! Το Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας, μετά από ενημέρωση του «Ρ», έστειλε το πρωί ένα περιπολικό σε εκείνη την περιοχή, χωρίς, όπως είπαν, να διαπιστώσει κάτι. Οταν όμως δημοσιογράφος του «Ρ» πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα για περαιτέρω πληροφορίες, του ζήτησαν την αστυνομική του ταυτότητα για εξακρίβωση στοιχείων!

Το περιστατικό έρχεται να αναδείξει ότι για τους εργοδότες και το κράτος, που ξεκινάει από την πολιτική που διαμορφώνουν για λογαριασμό τους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και φτάνει μέχρι το τελευταίο αστυνομικό τμήμα, η ζωή των εργατών αξίζει όσο και τα αναλώσιμα υλικά σε μια οικοδομή. Σε βαθμό τέτοιο μάλιστα ώστε τα στοιχεία για τους τραυματισμένους (ή σκοτωμένους;) εργάτες να «εξαφανίζονται» ως διά μαγείας. Σαν τη μάνικα που ξέπλυνε την Τετάρτη το αίμα από το σακατεμένο κεφάλι του μετανάστη οικοδόμου...


Α. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ