Σάββατο 17 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Παρέμβαση ενάντια στην εμπορευματοποίηση

Απαίτησε και πήρε χώρο στην έκθεση «Αυτονομία Expo», καλώντας σε αντίσταση στην πολιτική που μετατρέπει σε εμπόρευμα τις ανάγκες των ΑμΕΑ

Το τραπεζάκι της ΣΕΑΑΝ στο χώρο της έκθεσης
Το τραπεζάκι της ΣΕΑΑΝ στο χώρο της έκθεσης
Αγωνιστική παρέμβαση στην έκθεση εταιρειών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) για την αναπηρία, «Αυτονομία Expo» (προωθεί υπηρεσίες και βοηθητικά αντικείμενα για τα ΑμΕΑ) που από χτες διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), προβάλλοντας τις θέσεις του γνήσιου αναπηρικού κινήματος για δωρεάν κάλυψη των αναγκών των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) και των οικογενειών τους, μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας.

Συνδικαλιστές της ΣΕΑΑΝ απαίτησαν και κατάφεραν να τους δοθεί χώρος στην έκθεση προκειμένου να στήσουν περίπτερο, ξεκαθαρίζοντας ότι, στον αντίποδα της λογικής «όλα πωλούνται και αγοράζονται», τα επιτεύγματα της επιστήμης πρέπει να είναι κτήμα όλων των αναπήρων.

Με ανακοίνωση που μοίρασαν στους επισκέπτες, ανάπηρους, γονείς και κηδεμόνες, στους εργαζόμενους στις εταιρείες τεχνικών βοηθημάτων και υπηρεσιών, τόνισαν ότι στην κοινωνία που είναι δομημένη με βάση το κέρδος, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των αναπήρων. Και κάλεσαν στη συγκέντρωση στην Ομόνοια, την Πέμπτη 22 Μάη στις 6:30 μ.μ. και στην πορεία στη Βουλή, για την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ειδική αγωγή που εμπορευματοποιεί παραπέρα τις ανάγκες των αναπήρων.

Τέλος, η ΣΕΑΑΝ, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και μια σειρά φορείς του χώρου, διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις απολύσεις που ετοιμάζει η διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, τη Δευτέρα 19 Μάη, στη 1 μ.μ., στην έδρα της διοίκησης (Θησέως 210 και Σπάρτης στην Καλλιθέα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ