Παρασκευή 23 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Στους δρόμους για ακρίβεια - συντάξεις

Απάντηση στη γενικευμένη επίθεση στο εισόδημά τους, στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, δίνουν σήμερα οι συνταξιούχοι της Αθήνας και της Νότιας Ελλάδας, που πραγματοποιούν συγκέντρωση και πορεία με στόχο να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. Η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και τη διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Ομοσπονδίες ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΤΕΒΕ, ΟΣΕ, ΟΤΑ, ΤΣΑ, ΤΑΕ και ΠΕΣ-ΝΑΤ.

Οι συνταξιούχοι κλιμακώνοντας τον αγώνα τους διεκδικούν 1.120 ευρώ κατώτερη σύνταξη και 80% του τελευταίου εν ενεργεία μισθού για τις ΔΕΚΟ, Ειδικά Ταμεία, ΤΑΝ, Δημόσιο, ΟΤΑ. Να αποσυρθεί ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος της κυβέρνησης όπως και οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι Σιούφα - Ρέππα. Βελτίωση της περίθαλψης από τα Ταμεία και να τους παρέχεται δωρεάν καθώς και τα φάρμακα. Πάταξη της ακρίβειας και κατάργηση του ΦΠΑ, κλπ.

Μαζί με το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα οι χιλιάδες συνταξιούχοι που ζουν με συντάξεις πείνας, (το 70% του συνόλου των συνταξιούχων παίρνει σύνταξη μέχρι 600 ευρώ), αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στον τομέα της Yγείας, με μεγάλες ελλείψεις γιατρών και διαγνωστικών μέσων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ