Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
3ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ - 1ο ΤΕΕ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Αντιμέτωποι με έντονα κτιριακά προβλήματα

Η κωλυσιεργία και αδιαφορία, που επιδεικνύουν οι αρμόδιοι φορείς στο χώρο της εκπαίδευσης, έκανε για άλλη μια φορά την παρουσία της, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα. Πρόκειται για το έντονο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν - όπως και εκατοντάδες άλλα σχολεία - οι μαθητές και καθηγητές του 3ου Ενιαίου Λυκείου και του 1ου ΤΕΕ Δραπετσώνας.

Συγκεκριμένα, τα δύο σχολεία είναι αναγκασμένα να μοιράζονται τον, ήδη, περιορισμένο χώρο με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) που λειτουργεί τα δύο τελευταία χρόνια. Οπως καταγγέλλουν γονείς, μαθητές και καθηγητές του 3ου Ενιαίου Λυκείου, γίνεται προσπάθεια από τη Νομαρχία Πειραιά για βίαιη έξωσή τους από το σχολείο, χάριν της λειτουργίας του ΚΕΚ.

«Από τον αντινομάρχη Πειραιά Δ. Γκίνη διατυπώνεται το επιχείρημα ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις που στεγάζουν το 3ο Ενιαίο Λύκειο προορίζονται για τη λειτουργία του 1ου ΤΕΕ και τη συνέχιση λειτουργίας του ΚΕΚ. Ετσι στις ιεραρχήσεις της Νομαρχίας Πειραιά, όπως αυτές εκφράζονται από τον Δ. Γκίνη, δεν υπάρχει χώρος για τη λειτουργία του σχολείου μας», επισημαίνεται στο ψήφισμα των μαθητών, καθηγητών και του Συλλόγου Γονέων του 3ου Λυκείου. Και υπογραμμίζουν ότι «η ιεράρχηση των εκπαιδευτικών αναγκών, όπως αυτή εκφράζεται από τους παραπάνω φορείς, στερείται κάθε παιδαγωγικής θεμελίωσης και επιβάλλεται από ανάγκες που ίσως σχετίζονται με τη διαχείριση οικονομικών πόρων ή και τη συντήρηση και επέκταση των πελατειακών σχέσεων που συνεπάγεται η λειτουργία των ΚΕΚ».

Για να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων, μαθητές και γονείς ζητούν να παραμείνει το σχολείο στο χώρο που λειτουργεί γιατί εξυπηρετεί χωροταξικά χιλιάδες κατοίκους της περιοχής, να απομακρυνθεί άμεσα το ΚΕΚ από το κτίριο που κτίστηκε για τις ανάγκες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποπεράτωσης σχολικών κτιρίων, ώστε την επόμενη σχολική χρονιά να μεταστεγαστεί το σχολείο σε δικό του κτίριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ