Πέμπτη 29 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παρέμβαση του ΠΑΜΕ στην «ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ»

Παρέμβαση στην επιχείρηση «Creta Farm» («Κρέτα Φαρμ») πραγματοποίησαν χτες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, απαιτώντας την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και το σταμάτημα των παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες, το ΠΑΜΕ είχε καταγγείλει πως η εταιρεία από το 1998 δεν πληρώνει τις υπερωρίες των εργατών και ότι τους απασχολεί πάνω από δέκα ώρες την ημέρα. Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, στους 200 Ινδούς εργάτες που δουλεύουν εκεί δε δίνει το επίδομα γάμου, ενώ δεν εφαρμόζονται και όροι της Συλλογικής Σύμβασης που αφορούν παροχές σε είδος.

Οπως αναφέρει σε χτεσινή της ανακοίνωση η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, «η εταιρεία προσπάθησε να παρουσιαστεί ως παράδεισος, όπου όλοι είναι μια οικογένεια και ότι σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Επαληθεύτηκαν όμως, παρά τους ισχυρισμούς της για το αντίθετο, οι καταγγελίες. Αυτό φάνηκε από τον έλεγχο που έκανε πριν λίγες μέρες η Επιθεώρηση Εργασίας».

Η εταιρεία, μετά την παρέμβαση του ΠΑΜΕ και του συνδικάτου, δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμόσει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και την εργατική νομοθεσία, για τους Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους, σημειώνει το ΠΑΜΕ και καλεί όλους τους εργαζομένους της εταιρείας «να κάνουν το βήμα παρά την τρομοκρατία και να γραφτούν στο συνδικάτο». Δηλώνει ακόμα ότι θα επανέλθει σύντομα για να ελέγξει αν όντως η εταιρεία θα τηρήσει τη δέσμευσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ