Πέμπτη 29 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: ΚΚΕ - ΚΝΕ
Τριήμερο εκδηλώσεων στο Μαίναλο

«Στα ίχνη του ΔΣΕ, μαθαίνουμε την Ιστορία, αγωνιζόμαστε για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Υπερασπιζόμαστε τα δάση ως λαϊκή περιουσία, από τις φυσικές καταστροφές και την καπιταλιστική ανάπτυξη».

Με αυτό το σύνθημα, η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και η Οργάνωση Πελοποννήσου της ΚΝΕ διοργανώνουν τριήμερο εκδηλώσεων στο Μαίναλο, στο χώρο του ΞΕΝΙΑ στη Βυτίνα, από αύριο Παρασκευή 30 του Μάη έως την Κυριακή 1η του Ιούνη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ και τη δράση του ΔΣΕ στον Μοριά και βιβλιοπωλείο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Αύριο Παρασκευή

-- 11 π.μ. Εξόρμηση στην αγορά της Μεγαλόπολης.

-- 5 μ.μ. Επίσκεψη στο χωριό του Πέρδικα, Βάγγο Μεγαλόπολης, και ομιλία από την Γεωργία Αργυροπούλου, γραμματέα του ΝΣ Αρκαδίας της ΚΝΕ.

-- 6.30 μ.μ. Διαδήλωση στη Μεγαλόπολη. Ομιλία από τον Γιώργο Τάτση, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Πελοποννήσου της ΚΝΕ.

-- 8.30 μ.μ. Στο χώρο της κατασκήνωσης προβολή της ταινίας «Τα χρόνια της θύελλας».

-- Λαϊκό γλέντι.

Το Σάββατο 31/5

-- 10 π.μ. Ανάβαση στο Μαίναλο και επίσκεψη στο «πέρασμα» των μαχητών του ΔΣΕ.

-- 12.30 μ.μ. Παρουσίαση του βιβλίου του Α. Καμαρινού στο Μαίναλο από τον Δ. Τζαβάρα, μέλος του Γραφείου Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου.

-- 8 μ.μ. Εκδήλωση για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ και τη δράση του ΔΣΕ στο Μοριά, με προβολή DVD για το ΔΣΕ.

-- Ομιλία του Μ. Μαΐλη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι.

-- Γλέντι με δημοτικό συγκρότημα.

Την Κυριακή 1/6

-- 11 π.μ. Εξορμήσεις - συγκεντρώσεις σε Δημητσάνα με ομιλητή τον Νίκο Κουτουμάνο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Στη Στεμνίτσα, με ομιλητή τον Δημήτρη Τζαβάρα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Στο Λεβίδι, με ομιλητή τον Θοδωρή Ρούνη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Στα Λαγκάδια, με ομιλητή τον Γιώργο Σιδέρη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Στη Βυτίνα, με ομιλητή τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- 5 μ.μ. Ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης για την προστασία των δασών και των ορεινών όγκων. Ομιλητές:

  • Μ. Σκαρβέλης, διδάκτωρ, δασολόγος, ερευνητής.
  • Ν. Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ.
  • Χρ. Γιαννόπουλος, πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηλείας, στέλεχος της ΠΑΣΥ.

-- 7.30 μ.μ. Συγκέντρωση - διαδήλωση στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Να μάθει η νεολαία την Ιστορία του ΔΣΕ

Σε δήλωσή του στο «Ρ», ο Θεόδωρος Ρούνης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, σημείωσε: «Οι πολύμορφες εκδηλώσεις στο Μαίναλο έχουν ως στόχο να μάθει η νεολαία την Ιστορία του ΔΣΕ, τους αγώνες του λαού, αλλά και να δώσουμε το έναυσμα για την ακόμα πιο αποφασιστική υπεράσπιση των δασών και του φυσικού πλούτου».

Στη συνέχεια, επισήμανε πως «για τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, τους κνίτες και τις κνίτισσες, η προστασία των δασών, της ιστορικής κληρονομιάς στα βουνά του Μοριά, είναι ζήτημα τιμής. Οπως το προηγούμενο καλοκαίρι ρίχτηκαν στις μάχες με τις φλόγες μαζί με χιλιάδες λαϊκούς ανθρώπους, έτσι και τώρα θα ριχτούν στη μάχη για την υπεράσπιση των δασών και του φυσικού πλούτου της Πελοποννήσου».

Και τόνισε: «Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τη φτωχή και μεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες του Μοριά να πάρουν την υπεράσπιση των δασών και του φυσικού πλούτου στα χέρια τους. Να δράσουν τώρα αποφασιστικά, να δημιουργήσουν παντού, στα χωριά, στις κωμοπόλεις, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, λαϊκές επιτροπές αγώνα, δράσης και διεκδίκησης για την υπεράσπιση των δασών από τις φυσικές καταστροφές και την κερδοσκοπική δράση του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ