Πέμπτη 29 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Αλλαξε τη θέση του, πήγε με το ΠΑΣΟΚ

Αποκαλυπτικός διάλογος του Αχ. Κανταρτζή με τον Φ. Κουβέλη

Ακρως αποκαλυπτική στη χτεσινή συζήτηση η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον βουλευτή του ΚΚΕ Αχιλλέα Κανταρτζή και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φώτη Κουβέλη, όταν ο τελευταίος προσπάθησε να δικαιολογήσει την προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά τη διερεύνηση των επιπτώσεων από το τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων.

Ο Αχιλλέας Κανταρτζής θύμισε στον ΣΥΡΙΖΑ πως στις 25 Ιούνη του 2007, όταν συζητήθηκε πάλι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δομημένα ομόλογα, ο πρόεδρός του, Αλ. Αλαβάνος, την είχε απορρίψει, ζητώντας από το ΠΑΣΟΚ να δεχτεί «μια σε βάθος χρόνου εξέταση», θέτοντας συγκεκριμένους όρους και κατηγορώντας μάλιστα το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας «ας μην κάνουμε κομματικό παιγνίδι εδώ μέσα. Ας υπάρξει μια διαφάνεια». Αναρωτώμενος γιατί σήμερα, 11 μήνες αργότερα ο ΣΥΝ υπερψηφίζει την ίδια ακριβώς πρόταση ρώτησε: «Τι άλλαξε και αλλάζετε σήμερα τη θέση σας; Αλλαξε τίποτα; Στην προηγούμενη Βουλή ψηφίσατε κατά της πρότασης του ΠΑΣΟΚ, αφού δεν έγιναν αποδεκτοί οι όροι που θέσατε».

Απάντηση ανέλαβε να δώσει ο Φώτης Κουβέλης, λέγοντας πως σήμερα «έχουμε δύο δυναμικά μεγέθη, το πόρισμα και την εισαγγελική πρόταση, που μας πείθουν και μας οδηγούν στη βεβαιότητα ότι πρέπει να συσταθεί εξεταστική επιτροπή».

Με δεδομένο ότι τα στοιχεία αυτά που ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο ήταν γνωστά πριν 11 μήνες, αλλά σε τίποτε δεν αλλοιώνουν την ανάγκη για εξέταση του συνόλου των επιπτώσεων του «τζογαρίσματος» στα αποθεματικά των Ταμείων, εύλογο ήταν το σχόλιο του Αχ. Κανταρτζή για την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ: «Αλλαξαν βεβαίως οι πολιτικές συγκυρίες, άλλαξαν οι πολιτικές διεργασίες, βγήκαν τα σενάρια για δημοσκοπήσεις...»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ