Πέμπτη 29 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η ΒΙΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: «Οι ίδιοι που φωνάζουν "έξω οι επιχειρήσεις από τα Πανεπιστήμια" έρχονται μετά και κλαίγονται για "τη γενιά των 700 ευρώ". Και αναρωτιέμαι: πώς είναι δυνατόν να ξεφύγουν οι νέοι από τα 700 ευρώ αν τα Πανεπιστήμια δεν τους εκπαιδεύσουν ώστε να αξιοποιηθούν με μεγαλύτερες απολαβές στις επιχειρήσεις; πού θα βγάλουν τα περισσότερα; (...) εδώ βρίσκεται το μυστικό. Τι πανεπιστήμια θέλουμε, λοιπόν; Θέλουμε σύγχρονα ιδρύματα με ουσιαστικό αντίκρισμα στην αγορά εργασίας;» (ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ)

ΤΖΑΜΠΑ ΕΡΓΑΤΕΣ: «Ως δωρεάν εργατική δύναμη στις επιχειρήσεις θα προσφέρονται οι ανήλικοι που (θα) εγκαταλείπουν το σχολείο, ενώ ορισμένα κυβερνητικά μέτρα οδηγούν ακόμη και σε αύξηση της μαθητικής διαρροής (...) όλα πληρωμένα από τον ΟΑΕΔ χωρίς καμία υποχρέωση του επιχειρηματία. Ούτε συμμετοχή στο έμμεσο ή άμεσο εργατικό κόστος ούτε πρόβλεψη για παράταση της απασχόλησης μετά τον επιδοτούμενο χρόνο (...) με δέλεαρ τη συνολική αμοιβή των 3.000 ευρώ καθαρά το πεντάμηνο ο νέος στην κρίσιμη ηλικία των 17 ή 18 ετών θα είναι άνεργος, ανειδίκευτος, εκτός εκπαιδευτικού συστήματος» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ: «Τα παιδιά στις πληγείσες από πόλεμο ή άλλα δεινά, χώρες του πλανήτη βρίσκονται στο έλεος διεστραμμένων "σωτήρων" και φοβούνται να μιλήσουν μπροστά στον κίνδυνο να απολέσουν την επισιτιστική βοήθεια (...) ο βιασμός, η παιδική πορνεία, η πορνογραφία, η σεξουαλική επίθεση, η ανταλλαγή τροφής και κινητών τηλεφώνων με σεξουαλικές επαφές είναι μερικά από τα εγκλήματα που διαπράττουν οι υποτιθέμενοι αρωγοί της διεθνούς κοινότητας στις εστίες κρίσεων του πλανήτη (...) η μικρή Ελίζαμπεθ 13 ετών κατήγγειλε ότι βιάστηκε από συμμορία δέκα κυανόκρανων του ΟΗΕ» (το ρεπορτάζ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ