Πέμπτη 29 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΛΙΝΤΛ»
Απέλυσε εργαζόμενη μητέρα

Στο δρόμο πέταξε την εργαζόμενη Βασιλική Κουσκούτη, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, η διεύθυνση στα σούπερ μάρκετ «Λιντλ» της Ελευσίνας, επειδή αρνήθηκε να δουλέψει παραπάνω ώρες πέραν του νόμιμου ωραρίου. Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Λιντλ» και απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης.

Οπως μάλιστα καταγγέλλει το σωματείο, η πολυεθνική «Λιντλ» με τζίρο εκατομμυρίων ευρώ συστηματικά και στοχευμένα:

«Χρησιμοποιεί το 4ωρο και το 6ωρο. Εντατικοποιεί την εργασία λόγω έλλειψης προσωπικού. Υποχρεώνει τους εργαζόμενους να κάνουν πολλές δουλειές ταυτόχρονα. Εξαναγκάζει τις εργαζόμενες γυναίκες να σηκώνουν βάρη με συνέπειες σε επαγγελματικές ασθένειες και στη μητρότητα. Επικαλείται έκτακτες ανάγκες για να εξαναγκάσει τους εργαζόμενους να δουλεύουν και την Κυριακή. Χρησιμοποιεί ενοικιαζόμενους εργαζόμενους μετατρέποντας την εργασιακή σχέση σε δουλεμπορική. Καθυστερεί την καταβολή των χρωστούμενων ενσήμων στους εργαζόμενους. Παίζει με την υγεία των πολιτών αφού εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού οι έλεγχοι όσον αφορά την καταλληλότητα των προϊόντων είναι πλημμελείς».

Το νεοσύστατο σωματείο στην επιχείρηση παλεύει ενάντια στην πολιτική της πολυεθνικής που θέλει εργαζόμενους μιας χρήσης ώστε να μεγιστοποιεί τα κέρδη της. Σ' αυτήν την κατεύθυνση καλεί όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση στη Γενική Συνέλευση για τις εκλογές του σωματείου την Κυριακή, 22 Ιούνη, στις 10 το πρωί (πλ. Μητροπόλεως 10, Αθήνα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ