Πέμπτη 29 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑμΕΑ
Αυξήσεις - ψίχουλα σε επιδόματα πείνας

Ικανοποιημένη για τις ελεημοσύνες της κυβέρνησης δηλώνει η πλειοψηφία της ΕΣΑμΕΑ

Στην πείνα και την εξαθλίωση καταδικάζει και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση τους ανάπηρους, τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) και τις οικογένειές τους, αφού, με τη συναίνεση της συμβιβασμένης ηγεσίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμΕΑ), αποφάσισε αυξήσεις - ψίχουλα στα εξευτελιστικά επιδόματα.

Στην απόφαση προβλέπεται αύξηση των πενιχρών επιδομάτων για τέσσερα χρόνια (2008 - 2011). Οι αυξήσεις είναι 7%, 8% και 10% ετησίως σε διάφορες κατηγορίες επιδομάτων. Μεταφράζονται σε 21 ευρώ το μήνα αύξηση σε πενιχρά επιδόματα, όπως τα 266 ευρώ επίδομα που παίρνουν οι τυφλοί εργαζόμενοι και οι εργαζόμενοι φοιτητές. 'Η σε 18 ευρώ αύξηση στα 230 ευρώ που έπαιρναν ανασφάλιστοι και έμμεσα ασφαλισμένοι άνθρωποι με βαριά αναπηρία άνω του 67%!

Πρόκειται για επιδόματα που δε φτάνουν ούτε κατ' ελάχιστο για την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών, με δεδομένη και την ανυπαρξία δημοσίων δομών για τη φροντίδα των αναπήρων και ΑμΕΑ, αλλά και την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση κάθε τομέα που αφορά τη φροντίδα τους. Οι υποτιθέμενες αυξήσεις αφορούν μόνο τους σημερινούς περίπου 150.000 δικαιούχους των επιδομάτων. Ομως, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ανάπηροι στη χώρα μας είναι περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι και οι βαριά ανάπηροι ξεπερνούν τους 500.000, που σημαίνει ότι επιδόματα δεν παίρνει ούτε καν το ένα τρίτο όσων πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Παρ' όλα αυτά, χτες, η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΕΣΑμΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει την «ικανοποίησή της για την επίτευξη αυτής της σημαντικής τετραετούς συμφωνίας», που, πέραν των άλλων, στοχεύει και στη δέσμευση των αναπήρων σε τετραετή «ειρήνη» και συναίνεση με την ασκούμενη πολιτική που καρατομεί τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ