Πέμπτη 29 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ
Εκτελεί πρόγραμμα διαφημίζοντας καπιταλιστές

Στη λογική της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της εκτέλεσης της κοινωνικής πολιτικής από τους δήμους και τους επιχειρηματίες, εντάσσεται το τελευταίο πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Δήμος Αθήνας «Η μαμά μαθαίνει ελληνικά».

Πρόκειται για πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής σε αλλοδαπές μητέρες της Αθήνας, που στέλνουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς του δήμου. Ο δήμος - σε συνεργασία με την τράπεζα «Γουέστερν Γιούνιον» - «πατά» πάνω σε μια πραγματική ανάγκη των μεταναστών και υλοποιεί μια υπηρεσία που θα έπρεπε να έχει τη συνολική ευθύνη το κράτος. Επιπλέον, πάνω σε όλες αυτές τις μορφές δράσης που αναπτύσσονται, θα έρθει και ο «Καποδίστριας 2» με σκοπό την εμπορευματοποίηση και τη διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα τομέων όπως η Υγεία, η Πρόνοια, η Παιδεία.

Τα μαθήματα θα γίνονται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου και αναμένεται να τα παρακολουθήσουν, για το 2008, 200 οικογένειες. Κι αυτό όταν, με στοιχεία του ίδιου του δήμου, στην Αθήνα κατοικούν 140.626 μετανάστες και μόλις 1.713 παιδιά μεταναστών μπήκαν στους παιδικούς σταθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ