Η χτεσινή εκδήλωση του ΚΚΕ είχε ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού έγινε σε μια περίοδο που, με αφορμή το μολυσμένο ηλιέλαιο, επιβεβαιώνεται με δραματικό τρόπο ότι στο βωμό του κέρδους κάθε τρεις και λίγο θα ξεσπούν διατροφικά σκάνδαλα, ότι τα λαϊκά στρώματα θα μαθαίνουν κατόπιν εορτής τι έγινε σε βάρος τους και πάντα θα εμπαίζονται από τους εκάστοτε κυβερνώντες και την ΕΕ. Ανεξάρτητα από το τι παρουσιάζει η αστική προπαγάνδα, το διατροφικό πρόβλημα στο πλαίσιο του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής είναι διαχρονικό. Πεινασμένοι πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν, κερδοσκοπία πάντα υπήρχε και θα υπάρχει, διατροφικά σκάνδαλα πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Τρελές αγελάδες, διοξίνες, ακολουθούν τα «νόμιμα» διατροφικά σκάνδαλα και τα μεταλλαγμένα, οι ορμόνες και τα αντιβιοτικά, η κηροσκορίνη στο μέλι, τα μουχλιασμένα γιαούρτια.
Η πρόταση του ΚΚΕ για τον κλάδο των τροφίμων αποτελεί οργανικό κομμάτι της γενικότερης πρότασής του για λαϊκή οικονομία - λαϊκή εξουσία, που θα στηρίζεται στα κοινωνικοποιημένα μέσα παραγωγής και στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς στους τομείς όπου υπάρχει μικρή συγκέντρωση της παραγωγής. Θα διευθύνεται από κεντρικό πανεθνικό σχεδιασμό, στη διαμόρφωση του οποίου οι εργαζόμενοι και όλα τα λαϊκά στρώματα θα συμμετέχουν ουσιαστικά.
Τη συζήτηση συντόνισε η Χρ. Τσεντούρου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Παραβρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Αρβανιτάκης και Κ. Παρασκευάς, καθώς και ο βουλευτής του Κόμματος Χ. Χαραλάμπους.
Στην εκδήλωση έδωσαν μαζικό παρών εκπρόσωποι από εργατικά σωματεία, που κυρίως εμπλέκονται με τον επισιτιστικό τομέα, καθώς και εκπρόσωποι σωματείων του δημοσίου που έχουν να κάνουν με την παραγωγή και τον έλεγχο των τροφίμων, όπως και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εντονη ήταν η παρουσία νέων ανθρώπων, που σε μεγάλο βαθμό ήταν φοιτητές και σπουδαστές.