Παρασκευή 30 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Αντιδραστικό πακέτο προς όφελος των ιδιωτών

Προκλητική προσπάθεια να συγκαλυφτεί η τεράστια συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας

Στους καπνούς της αυριανής Παγκόσμιας Μέρας κατά του Καπνίσματος έκρυψαν χτες τις αντιδραστικές θέσεις του κόμματός τους για την Υγεία οι υπεύθυνοι του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης, Μανώλης Σκουλάκης και Εκτωρ Νασιώκας. Επιχειρώντας να συγκαλύψουν την τεράστια συμβολή του ΠΑΣΟΚ, τόσο από τη θέση της κυβέρνησης, όσο και από αυτή της αντιπολίτευσης, στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας, οι εκπρόσωποι του κόμματος κατήγγειλαν υποκριτικά τα μεγάλα κέρδη που καταγράφει ο ιδιωτικός τομέας, μέσα από τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων. Κι αυτό την ώρα που, με βάση τη νομοθεσία της τελευταίας δεκαπενταετίας, ο ιδιωτικός τομέας γιγαντώθηκε, ενώ τα νοσήλια στα δημόσια νοσοκομεία αφαιμάσσουν τα Ταμεία και κατ' επέκταση τα λαϊκά στρώματα.

Μάλιστα, όταν τέθηκε από «Ρ» το ερώτημα γιατί, ενώ κριτικάρουν την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα απ' τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων, το ΠΑΣΟΚ - σύμφωνα με το πρόγραμμά του - προτείνει την αξιοποίηση υποδομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα, κατάπιαν στην κυριολεξία τη γλώσσα τους. «Η αξιοποίηση, όπου χρειάζεται και είναι αναγκαίο, μέσα από συμβάσεις και κάποιων ιδιωτικών μονάδων δε σημαίνει ιδιωτικοποίηση του συστήματος», απάντησε ο Εκτωρ Νασιώκας, για να συμπληρώσει ο Γιώργος Φλωρίδης: «Από τη στιγμή που ένας τομέας χρηματοδοτείται και κερδίζει από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και από τα χρήματα των ασφαλισμένων, αυτό πρέπει να γίνεται με την ανάληψη και κάποιων υποχρεώσεων απέναντι στο δημόσιο σύστημα και τους ασφαλισμένους γενικότερα».

Δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ (όπως και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) προτείνει τη συνύπαρξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία, υπό την «εποπτεία» του κράτους. Γεγονός που οδήγησε και αναπόφευκτα θα επεκτείνει τη γιγάντωση των ιδιωτικών μεγαθηρίων στο χώρο της Υγείας, όπως γίνεται με ιδιαίτερη ένταση τα τελευταία είκοσι σχεδόν χρόνια.

Ακόμα, προσπαθώντας να κρύψουν ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ εμπορευματοποίησαν στο έπακρο τις υπηρεσίες Υγείας και έφεραν την κρατική χρηματοδότηση των νοσοκομείων κοντά στο 5%, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ άσκησαν κριτική στον άλλο εταίρο του κεφαλαίου, τη ΝΔ, που ακολουθεί την ίδια ακριβώς πολιτική, για τα ελλείμματα που δημιουργούνται στα νοσοκομεία. Κατά τα άλλα, το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης αναλώθηκε στα μέτρα για την αντιμετώπιση του καπνίσματος και ακροθιγώς έγινε αναφορά στην πρόληψη των ναρκωτικών και του μοριακού ελέγχου του αίματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Φαρμακερά» χαράτσια για τους ασφαλισμένους (2010-05-22 00:00:00.0)
Πιέζει για γενικευμένη εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών (2006-10-10 00:00:00.0)
Πρόσχημα οι τουρίστες (2004-09-28 00:00:00.0)
Είλωτες με μεροκάματο 21 ευρώ (2003-04-02 00:00:00.0)
Ο Εκτωρ απέτυχεν... (2003-03-07 00:00:00.0)
Εκτορος «έπεα πτερόεντα»... (2001-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ