Παρασκευή 30 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
«Η ΕΕ εφαρμόζει τις αποφάσεις της»...

Προσπάθεια να επιβεβαιώσoυν και να καθοδηγήσουν τις εξελίξεις προς την ντε φάκτο αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, πραγματοποιούν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, μετά και την επίσημη θέση της υπέρ του Σχεδίου Αχτισάαρι, που υποστηρίχτηκε και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η ΕΕ καλεί επίσημες αντιπροσωπείες των Κοσσοβάρων Αλβανών, ως ανεξάρτητο κράτος με τη σημαία του, όπως συνέβη τόσο στην κοινοβουλευτική συνάντηση Δυτικο-Βαλκανικών χωρών - ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, με τη συμμετοχή ευρωβουλευτών, αλλά και στη Μεικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ - Κοσσυφοπεδίου, χτες.

Υποκριτική είναι η στάση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ενώ και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση, συναίνεσε στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, υποστηρίζοντας τη «βελούδινη αλλαγή των συνόρων», σήμερα διαμαρτύρεται γιατί η ΕΕ βαδίζει σύμφωνα με ειλημμένες αποφάσεις, που και το ίδιο ως κόμμα στήριξε.

Δεδομένων αυτών, η κρίση συνείδησης, του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράστηκε στη συνεδρίαση της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, ότι επιχειρείται αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου «από το παράθυρο», ζητώντας να μην τοποθετείται η σημαία του Κοσσόβου δίπλα σε αυτή της ΕΕ... πήρε «πληρωμένη απάντηση», από την Πρόεδρο της Επιτροπής, βουλευτή του ΕΛΚ, Ντόρις Πακ: «η τοποθέτηση της σημαίας του Κοσσυφοπεδίου όπως και οι άλλοι συμβολισμοί της συνεδρίασης, απορρέουν από το σχέδιο Αχτισάαρι, το οποίο υποστηρίχτηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ