Παρασκευή 30 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ.-- Σεισμός 6,1 Ρίχτερ τάραξε χτες τη Νότια Ισλανδία προκαλώντας ζημιές σε κτίρια και δρόμους. Οι πρώτες πληροφορίες έφεραν το επίκεντρο του σεισμού σε απόσταση 50 χλμ από την πρωτεύουσα, Ρέικιαβικ, όπου έγινε ιδιαίτερα αισθητός.

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.-- Οι χιλιάδες μετανάστες που δέχτηκαν ξενοφοβικές επιθέσεις θα ήταν καλό να φιλοξενηθούν σε μικρότερα, τοπικά κέντρα παρά σε μεγάλα προσφυγικά στρατόπεδα, ανακοίνωσε χτες ο Νοτιοαφρικανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Θέμπα Μασέκο λέγοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα ελλόχευαν κίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια και υγεία.

ΚΟΛΟΜΠΟ.-- Πάνω από 19 νεκροί - μεταξύ των οποίων τέσσερις άμαχοι και 15 «αντάρτες των Ταμίλ» - είναι ο απολογισμός χτεσινών συγκρούσεων στη Βόρεια Σρι Λάνκα, με τον κυβερνητικό στρατό να υποστηρίζει ότι «απέκρουσε δυο εφόδους των ανταρτών» και ότι «οι αυτονομιστές εξαπέλυσαν πυρά πυροβολικού εναντίον μιας κατοικημένης πόλης», της Τζάφνα.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τις 68.516 έφτασαν οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι από το σεισμό των 7,9 ρίχτερ στην επαρχία Σετσουάν στην Κίνα και τις 19.350 οι αγνοούμενοι. Οι τελευταίοι υπολογισμοί κάνουν λόγο για ακόμα 365.399 τραυματίες και 15 εκατομμύρια εκτοπισθέντες.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Εκατοντάδες μέλη της φυλής των Γκουχάρ, διαδήλωσαν χτες στο Νέο Δελχί στην Ινδία, ανάβοντας φωτιές και αποκλείοντας κεντρικές οδικές αρτηρίες, ζητώντας να σταματήσουν οι εις βάρος τους διακρίσεις. Την τελευταία βδομάδα πάνω από 41 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε συγκρούσεις με την αστυνομία στην επαρχία Ρατζαστάν, της Δυτικής Ινδίας, όπου κατοικεί η φυλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ