Παρασκευή 30 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
Ρεκόρ αυτοκτονιών στον αμερικανικό στρατό

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο μεγαλύτερος αριθμός αυτοκτονιών στις αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις τα τελευταία 20 χρόνια σημειώθηκε κατά το 2007 σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο όπως αναφέρει το δίκτυο MSNBC.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους αξιωματούχους του Πενταγώνου, στις 108 έφτασαν οι αυτοκτονίες στον αμερικανικό στρατό, αυξημένες κατά 6 σε σύγκριση με το 2006 και πρόκειται για αυτοκτονίες στις τάξεις των στρατιωτών, εφέδρων αξιωματικών και μελών της Εθνοφρουράς. Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία όσον αφορά πού έλαβαν χώρα αυτές οι αυτοκτονίες... το 1/4 εξ αυτών στο πεδίο μάχης του Ιράκ, ενώ όλοι προέρχονται από μονάδες στις εμπόλεμες ζώνες του Ιράκ και του Αφγανιστάν.

Στο μεταξύ, ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, γερουσιαστής του Ιλινόις Μπάρακ Ομπάμα, δήλωσε στην εφημερίδα «The New York Times» ότι σχεδιάζει ένα ταξίδι στο Ιράκ, γεγονός που ερμηνεύεται ως άλλη μια ένδειξη της βεβαιότητάς του για τη νίκη του και μια προσπάθεια διάψευσης της σε βάρος του κριτικής από πλευράς του ΜακΚέιν για έλλειψη εμπειρίας στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής. Ο Ομπάμα έχει δηλώσει ότι θα αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από το Ιράκ μέσα σε 16 μήνες εάν εκλεγεί Πρόεδρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ