Σάββατο 31 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Απόφαση για πρόστιμα - ψίχουλα στους κερδοσκόπους

Συνεχίζοντας την επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, η κυβέρνηση έδωσε χτες στη δημοσιότητα την υπουργική απόφαση για τις κυρώσεις σε επιχειρήσεις που θα αρνηθούν την υποβολή καταλόγων και κοστολογικών στοιχείων

Συνεχίστηκε και χτες από την κυβέρνηση η προσπάθεια εξωραϊσμού της πολιτικής της, που τροφοδοτεί την ακρίβεια στην αγορά και επιτρέπει στους κερδοσκόπους να θησαυρίζουν σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών. Στα πλαίσια αυτά δημοσιοποιήθηκε η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία προβλέπονται πρόστιμα σε όσες επιχειρήσεις θα αρνηθούν να υποβάλουν στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες τιμοκαταλόγους και κοστολογικά στοιχεία. Στην ουσία, με τη συγκεκριμένη απόφαση, η κυβέρνηση προαναγγέλλει την πρόθεσή της να επιβάλει πρόστιμα, τα οποία αποτελούν «ψίχουλα» μπροστά στα μονοπωλιακά κέρδη που εξασφαλίζει η κυβερνητική πολιτική στις επιχειρήσεις μέσα από την «ελεύθερη αγορά» των αλλεπάλληλων κερδοσκοπικών ανατιμήσεων ή ακόμη και τη νοθεία στα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, όπως βεβαιώνει και το πρόσφατο διατροφικό σκάνδαλο με το ηλιέλαιο.

Η υπουργική απόφαση προβλέπει την επιβολή προστίμου:

  • 30.000 ευρώ σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις προχωρήσουν σε εφαρμογή τιμοκαταλόγων σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 10 ημερών από την υποβολή τους στο υπουργείο.
  • 30.000 ευρώ για περιπτώσεις μη υποβολής τιμοκαταλόγων και 1.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος εάν δεν ανταποκριθούν και σε έγγραφο της υπηρεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης.
  • 1.000 ευρώ ανά προϊόν ή υπηρεσία εάν δεν υποβληθούν κοστολογικά στοιχεία μέσα στην προθεσμία που θα ορίζεται κάθε φορά από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση έρχεται στην ουσία να προστεθεί στη συνολική προσπάθεια εμπαιγμού των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την πολιτική της «ελεύθερης αγοράς» που δημιουργεί την ακρίβεια και τα καθημερινά αδιέξοδα. Είναι μέρος των μέτρων εξαπάτησης και δήθεν αντιμετώπισης της ακρίβειας, που εξακολουθούν να αφήνουν στο απυρόβλητο την κερδοσκοπική διαμόρφωση των τιμών και τα κέρδη των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ