Πέμπτη 5 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
4 ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ 2 ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ
Τρυφερότητα και βία

Τέσσερες νέες ταινίες, και δύο επαναλήψεις, είναι η σοδειά της κινηματογραφικής βδομάδας που αρχίζει σήμερα.

  • Το «Απλά... Σ' Αγαπώ», του Φιλίπ Κλοντέλ, είναι η πιο ...υγιής, και ενδιαφέρουσα, από τις καινούριες ταινίες. Η προσαρμογή στην κοινωνία μιας μόλις αποφυλακισμένης νεαρής γυναίκας (είχε σκοτώσει το παιδί της).
  • Το πολύ συναίσθημα (μελό) ακυρώνει το ενδιαφέρον θέμα της ταινίας της Πατρίτσια Ρίγκεν, «Κάτω από το ίδιο φεγγάρι». Ενα 9χρονο αγόρι φτάνει λαθραία από το Μεξικό στην Αμερική, αναζητώντας τη μετανάστρια μάνα του.
  • Μια αληθινή ιστορία, ένας κανίβαλος ομοφυλόφιλος σφάζει, κόβει κομμάτια και τρώει τον εραστή του, είναι το θέμα της άγριας ταινίας του Μάρτιν Βάις «Ρότενμπουργκ ο Κανίβαλος». Ταινία για πολύ γερά νεύρα!
  • Και, τέλος, η ιλουστρασιόν ταινία που θα απασχολήσει τα τηλεοπτικά μαγκαζίνο και τα κοσμικά περιοδικά μόδας: «Sex And The City», του Μάικλ Πάτρικ Κινγκ. Μια ταινία για κότες και κοτόπουλα!

Και οι δυο επαναλήψεις της βδομάδας παρουσιάζουν κινηματογραφικό και ...ιστορικό ενδιαφέρον. «Η Γκαρσονιέρα» (1960), του Μπίλι Γουάιλντερ άφησε εποχή όταν πρωτοπαίχτηκε. Η τραγωδία ενός μικρού αριβίστα! Μια κοινωνική κωμωδία, που λίγο ήθελε να γίνει δράμα. Το 1960 είναι γυρισμένη και η ταινία του Ιάπωνα Μίκιο Ναρούζε, «Μια Γυναίκα Ανεβαίνει τη Σκάλα». Εδώ (με σπάνιας γραφής κινηματογράφο) παρακολουθούμε τον αγώνα μιας γυναίκας (γκέισας) να κρατήσει την αξιοπρέπειά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ