Πέμπτη 5 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΣ ΝΑΤ
Πλώρη για νέες κινητοποιήσεις

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις προετοιμάζουν τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΣ ΝΑΤ, για να απαντήσουν στην ολομέτωπη επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι εφοπλιστές και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι στο σύνολο των ναυτεργατικών δικαιωμάτων. Η διοίκηση της ΠΕΜΕΝ έστειλε χτες εξώδικο με τα αιτήματά της σε εφοπλιστές, ΥΕΝ και άλλους, προειδοποιώντας για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Εφοπλιστές, ΥΕΝ και οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΝ) στην ΠΝΟ βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία, συνθλίβοντας τα εργασιακά δικαιώματα και των ναυτεργατών, στα κρουαζιερόπλοια και στα φορτηγά - οχηματαγωγά πλοία. Υπονομεύουν το ΝΑΤ και παραβιάζουν ακόμα και αυτόν τον κατάπτυστο νόμο των εγκριτικών πράξεων. Οπως αναφέρουν τα σωματεία, τα φορτηγά - οχηματαγωγά πλοία ακόμα δεν έχουν ενταχθεί στη Συλλογική Σύμβαση της ακτοπλοΐας, αν και ο νόμος έχει ψηφιστεί εδώ και πέντε μήνες. «Στην κρουαζιέρα παραβιάζονται οι συνθέσεις, συνθλίβονται τα ελάχιστα δικαιώματα των ναυτεργατών στα υπό ελληνική και ξένη σημαία πλοία. Αυτή είναι η ελευθερία του κεφαλαίου και την υπηρετεί το "μαύρο μέτωπο" των εκπροσώπων του».

«Την επιθετικότητα του κεφαλαίου - αναφέρεται στην ανακοίνωση των τριών σωματείων - θα την ανακόψουμε, θα την ανατρέψουμε, οργανώνοντας τις δυνάμεις μας, αναπτύσσοντας τη δράση μας για τα άμεσα και στρατηγικά συμφέροντα της εργατικής τάξης, των ναυτεργατών και όλων των εργαζομένων». Καλούν τους ναυτεργάτες «σε αγωνιστική επιφυλακή και προετοιμασία για ανάπτυξη πολύμορφων και απεργιακών αγώνων», για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Πρώτη απάντηση η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στις 19 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ