Παρασκευή 6 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πλήρες ξεπούλημα αντιγράφων

Σε μια ακόμη απόδειξη της συνέχειας και συνέπειας που χαρακτηρίζει τις κυβερνήσεις του δικομματισμού στο ξεπούλημα της πολιτιστικής κληρονομιάς και της διαχείρισής της, το ΚΑΣ ενέκρινε την εκχώρηση παραγωγής και εμπορίας των αντιγράφων από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του ΥΠΠΟ σε ιδιώτες.

Η άκρως κερδοφόρα, για το Δημόσιο δραστηριότητα με όρους «αγοράς», το ΚΑΣ συμφώνησε στη «λογική» του προέδρου του ΤΑΠ, Κ. Ρερρέ, η οποία, συνοπτικά, λέει, πως, δήθεν, με αυτή την εκχώρηση, θα μπει τάξη στην ασυδοσία των ιδιωτών! Αντί, δηλαδή, το ΥΠΠΟ να χτυπήσει αυτήν την ασυδοσία και τα διαφυγόντα από το Δημόσιο κέρδη, αντιμετωπίζει την «αγορά» ως «ισότιμο συνομιλητή» που καλείται... να συμμορφωθεί! Σύμφωνα με την πρόταση της διοίκησης του ΤΑΠ, οι μήτρες των αντιγράφων θα βγαίνουν στο «σφυρί» μέσω πλειοδοτικών διαγωνισμών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κυβερνήσεις του δικομματισμού αντιμετωπίζουν τα αντίγραφα σαν κερδοσκοπικά «κελεπούρια» προς όφελος του κεφαλαίου. Το 2005, η τότε διοίκηση του Ταμείου «πρότεινε» στην ηγεσία του ΥΠΠΟ να περιοριστούν οι μήτρες των εκμαγείων και η παραγωγή τους να δοθεί σε «εξωτερικούς συνεργάτες». Το 2002 (επί ΠΑΣΟΚ) το ΥΠΠΟ «αναζητούσε» επιχειρήσεις που είχαν τη δυνατότητα μαζικής παραγωγής αντιγράφων με την πρακτική του «φασόν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ