Παρασκευή 6 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
«Φιλικές συστάσεις» ή «Συμφωνίες κυρίων»

Σαν κάποιος που έρχεται από το υπερ-πέραν κι όχι μόνο δε γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, αλλά με λόγια συναινετικά και συμβουλευτικά ενεργεί ως υπεράνω αυτής..! Ως με τη θεία φώτιση του ερχομού του, βρίσκει πως η μόνη πολιτική λύση, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, είναι «οι φιλικές συστάσεις» ή οι «συμφωνίες κυρίων» και η επίδειξη κατανόησης από τους διαμορφωτές αυτής της πραγματικότητας, ποντάροντας προφανώς στην ευαισθησία και φιλοπατρία τους, αγνοώντας ότι το κέρδος δεν έχει καμιά ευαισθησία και καμιά φιλοπατρία κι ότι αυτό είναι καθοριστικό στοιχείο του καπιταλιστικού συστήματος: Η ελεύθερη κι ασύδοτη αγορά... Ο θάνατός σου η ζωή μου.

Φυσικό και επόμενο τα μηνύματα και τα αποτελέσματα να μην είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών - λεγομένων - τάξεων δεν καταλαβαίνουν από συμβουλές και φιλικές συστάσεις. Δε δέχονται - έστω και προσωρινά - να υπάρξουν φραγμοί στην ελεύθερη δράση της κερδοφορίας. Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα, λοιπόν. Ετσι οι συμβουλές κι οι παραινέσεις των καλών συντροφικών λόγων, πήγανε χαμένες και η ανηφόρα στην ακρίβεια συνεχίζεται με πηδήματα.

Ηταν ένας ελιγμός «χρηστής διοίκησης» που για να ευδοκιμήσει μόνο που δεν ανάψανε κεριά και καντήλια... Είναι και κείνο το πακέτο των 41 μέτρων αντιμετώπισης των ανατιμημένων φαινομένων που έρχεται από το υπερ-πέραν.

Είναι μια συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης των λαϊκών στρωμάτων, που υφίστανται τις συνέπειες της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας. Ολα αυτά δεν είναι τίποτα περισσότερο από κάποιες ρυθμιστικές παρεμβάσεις διαδικαστικού χαρακτήρα, δευτερευούσης σημασίας στα πλαίσια διαχείρισης του συστήματος.

Εφόσον η ελεύθερη διαμόρφωση τιμών είναι θεσμοθετημένη και θεοποιημένη από το σύστημα, επόμενο είναι να παραμένει στο απυρόβλητο της κυβερνητικής φιλοσοφίας και πράξης. Η ακρίβεια καλπάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι των 400 και 500 ευρώ είναι αδύνατον να την αντιμετωπίσουν.

Θέλει ριζική και αποτελεσματική αντιμετώπιση. Οι «φιλικές συστάσεις» και οι «συμφωνίες κυρίων» δεν είναι λύση. Είναι άλειμμα βουτύρου στο ψωμί της πλουτοκρατίας, είναι έμμεσος τρόπος συμπόρευσης και κατανόησης, είναι το πράσινο φως στη συνέχεια. Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει! Ολα αυτά να 'ναι υπόψη των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων, της νεολαίας και των γυναικών και να προετοιμάσουν την ανυπακοή και την αντίστασή τους...!


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ