Σάββατο 7 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΥΠΠΟ
«Οχι» στους διαγωνισμούς - κοροϊδία

«Απαράδεκτο» χαρακτηρίζει το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου επιστημονικού, διοικητικού και εργατοτεχνικού προσωπικού στο ΥΠΠΟ, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» των εκτάκτων στο υπουργείο.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ εξηγεί ότι ενώ το ΠΔ άφησε «ακάλυπτους χιλιάδες συμβασιούχους με τα ασφαλιστικά μέτρα και τις αιτήσεις θεραπείας σε εκκρεμότητα, απολύονται χιλιάδες συμβασιούχοι και δεν προβλέπονται νέες συμβάσεις» και ενώ «καθημερινά οι ανάγκες για μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στην αρχαιολογική υπηρεσία πολλαπλασιάζονται, είναι εμπαιγμός και κοροϊδία η προκήρυξη θέσεων για 30 αρχαιολόγους, 19 συντηρητές πανελλαδικά και καμιά για σχεδιαστές, οι οποίοι συστηματικά μένουν στα "αζήτητα". Εύλογα γεννάται το ερώτημα πώς είναι δυνατό να καλυφθούν τόσες ανάγκες με μια μόνο μόνιμη θέση ανά ειδικότητα, σε κάθε Εφορεία Αρχαιοτήτων;».

Η ΔΑΣ καταγγέλλει ότι στις προϋποθέσεις της προκήρυξης περιλαμβάνεται και η πιστοποιημένη γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών, που αποκλείει πλήθος υποψηφίων, αφού αυτή την πιστοποίηση υποχρεούται να την παρέχει το ΥΠΠΟ, μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων, που χρηματοδοτούνται από τις κρατήσεις υπέρ ΛΑΕΚ επί του βασικού μισθού όλων των εργαζομένων (μονίμων, αορίστου, συμβασιούχων). Αυτά τα μαθήματα, όμως, διακόπηκαν, λόγω ανεξήγητης μη έγκρισης των χρημάτων από το ΥΠΠΟ. Ετσι, ο άνεργος και ο συμβασιούχος πρέπει να καταβάλλει ο ίδιος το κόστος για την πιστοποίηση στα ιδιωτικά κέντρα πληροφορικής.

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι συντηρητές, αφού η εφαρμογή του 24μηνου που προβλέπει το ΠΔ «αντιτίθεται στη δυνατότητα απόκτησης άδειας άσκησης επαγγέλματος, ιδιαίτερα για τους νέους συντηρητές, αφού γι' αυτήν απαιτούνται 36 μήνες προϋπηρεσίας». Η ΔΑΣ ζητά «να σταματήσει επιτέλους η υποκρισία και η απαξίωση» από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ, των ανέργων και συμβασιούχων και απαιτεί: Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, «πάγωμα» του τρέχοντος διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, προκήρυξη περισσότερων μόνιμων θέσεων όλων των ειδικοτήτων και διεξαγωγή σεμιναρίων πληροφορικής από το ΥΠΠΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ