Σάββατο 7 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΕΔΗΝ
Επίθεση στο σταθερό ωράριο και τους συμβασιούχους

Τις ευθύνες της πλειοψηφίας για το πέρασμα των κυβερνητικών σχεδίων σε βάρος των νοσηλευτών ανέδειξαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι η τακτική συνδικαλιστικής πλειοψηφίας είναι αντίθετη με τα πραγματικά συμφέροντα των χιλιάδων νοσηλευτών

Motion Team

Καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι η τακτική συνδικαλιστικής πλειοψηφίας είναι αντίθετη με τα πραγματικά συμφέροντα των χιλιάδων νοσηλευτών
Να μην κάνουν το χατίρι στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των υγειονομικών που διαμορφώνουν προϋποθέσεις για τον περαιτέρω εκφυλισμό των αγώνων του κλάδου, να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, δυναμώνοντας τον αγώνα τους ενάντια στην κλιμακούμενη επίθεση της κυβέρνησης στην Υγεία και τα δικαιώματα των υγειονομικών, να συσπειρωθούν γύρω από το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, διεκδικώντας αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των υγειονομικών και ασθενών, κάλεσαν τους υγειονομικούς τα μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών (συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ) στο χτεσινό Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι συνδικαλιστές της ΑΣΥ κάλεσαν τους υγειονομικούς να παλέψουν ενάντια στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, στους σχεδιασμούς του υπουργείου Υγείας για την καθιέρωση εφημερίας στους νοσηλευτές. Να διεκδικήσουν τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, των εκτάκτων και των εργαζομένων στα ιδιωτικά συνεργεία των δημόσιων νοσοκομείων, για την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.

Πρόταση για καλά προετοιμασμένες κινητοποιήσεις

Σ' αυτό το πλαίσιο, πρότειναν την κήρυξη 48ωρης απεργίας το πρώτο δεκαήμερο του Ιούλη, προκειμένου να υπάρχει χρόνος για την προετοιμασία της. Αντί αυτού, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ πρότεινε τα σωματεία των νοσοκομείων να πληρώνουν (!) τους εργαζόμενους για να απεργούν! Και αποφάσισε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τις 12 και 13 Ιούνη.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ανέδειξαν τις ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών για τη μοιρολατρία που επικρατεί σε κομμάτι των υγειονομικών. Επισημαίνοντας ότι τα αιτήματα που προβάλλει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ πλήττουν τα πραγματικά συμφέροντα των υγειονομικών, επειδή στηρίζουν στην ουσία την εμπορευματοποίηση της Υγείας και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

Ενδεικτική για τα παραπάνω είναι η στάση των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ, που υπερασπίζονται τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι η παράταξη του ΣΥΝ στην ΠΟΕΔΗΝ δε βάζει ζήτημα μονιμοποίησης των εργαζομένων των STAGE, αλλά προτείνει να τους παρασχεθεί ο κατώτερος μισθός του ανειδίκευτου εργάτη, να δουλεύουν μαζί με δυο μονίμους, να έχουν κάποια ασφαλιστική κάλυψη.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ που «αντέδρασε» γιατί αυτές οι προσλήψεις γίνονται με ρουσφετολογικά κριτήρια από τη ΝΔ. Την ύπαρξη του απαράδεκτου θεσμού, υπερασπίζεται και η ΔΑΚΕ, αντιδρώντας στο αίτημα της ΑΣΥ για μονιμοποίηση αυτών των εργαζομένων.

Θρασύτατη αντικομμουνιστική επίθεση

Μπροστά στην κριτική που ασκεί η ΑΣΥ και προκειμένου να κρύψει τις ευθύνες της παράταξής του για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Σταύρος Κουτσιουμπέλης εξαπέλυσε ωμή αντικομμουνιστική επίθεση με φαιδρές κατηγορίες. Δε δίστασε να κατηγορήσει τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ για απεργοσπασία στο ΕΚΑΒ, λοιδορώντας ταυτόχρονα την απόσπαση κάποιων κατακτήσεων στο ΕΚΑΒ, μετά το συντονισμένο αγώνα των εργαζομένων του. Στο Γενικό Συμβούλιο αποφασίστηκε ακόμα η πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Πέμπτη 12 Ιούνη στις 10 π.μ στο Αττικό Νοσοκομείο, με τη συμμετοχή φορέων της περιοχής, και κύκλος επαφών με τα πολιτικά κόμματα κ.α.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προχωρούν αύριο σε τετράωρη στάση εργασίας (2011-11-02 00:00:00.0)
Προχωρούν οι ανατροπές στο χρόνο εργασίας (2009-04-02 00:00:00.0)
Απάντηση με το ΠΑΜΕ στην αντιλαϊκή πολιτική (2006-06-10 00:00:00.0)
Οι μεθοδεύσεις δεν έκαμψαν τις ταξικές δυνάμεις (2006-02-10 00:00:00.0)
Κοινή δράση όλων των εργαζομένων (2003-10-01 00:00:00.0)
ΠΑΜΕ και στην Υγεία (2003-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ