Σάββατο 7 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ: Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν στις 19 Ιούνη οι σχολικοί φύλακες, απαιτώντας να αναγνωριστούν ως συντάξιμα τα χρόνια υπηρεσίας τους πριν από τη μετατροπή της σύμβασής τους σε αορίστου. Την ίδια μέρα, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πραγματοποιούν στάση εργασίας τις τέσσερις τελευταίες ώρες της βάρδιας τους (11 με 3 το μεσημέρι και 6 με 10 το βράδυ) συμπαραστεκόμενοι στους συναδέλφους τους και διεκδικώντας μια σειρά αιτήματα.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και μέλη της ΔΑΣ στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης, όπου γινόταν εκδήλωση με τη συμμετοχή του δημάρχου για το νέο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των δημοτικών επιχειρήσεων και τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Στο Δήμο της Κατερίνης πάνω από το 50% των εργαζομένων δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, κατάσταση που θα οξυνθεί υπό το καθεστώς του νέου κώδικα. Οι διαδηλωτές άνοιξαν πανό που έγραφε «Δήμοι στην υπηρεσία του λαού κι όχι επιχειρηματίες».

ΔΕΗ: 24ωρη απεργία πραγματοποιούν την Παρασκευή 13 Ιούνη οι τεχνικοί της ΔΕΗ με αιχμή τα ζητήματα της έλλειψης προσωπικού, των εργολαβιών, της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ