Τρίτη 10 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΚΕ
Ανοιχτή επιστολή στους εργαζόμενους της Ιρλανδίας

Τους καλούν να ψηφίσουν «ΟΧΙ» στο επικείμενο δημοψήφισμα για την Ευρωσυνθήκη

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ έστειλαν την ακόλουθη ανοιχτή επιστολή προς τους εργαζόμενους της Ιρλανδίας, για το επικείμενο δημοψήφισμα για την Ευρωσυνθήκη:

«Αγαπητοί φίλοι,

Εργαζόμενοι, γυναίκες και άνδρες, νέοι της Ιρλανδίας,

Οι κυρίαρχες δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι κυβερνήσεις, οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου, επιδιώκουν να κρατήσουν κρυφά από τους λαούς της Ευρώπης την κατεύθυνση και τον πραγματικό σκοπό της Συνθήκης της Λισαβόνας, μέχρι να ψηφίσει ο λαός της Ιρλανδίας. Στη χώρα μας, όπως και σε όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ, αρνούνται κάθε δημόσιο διάλογο για το περιεχόμενό της και αρνούνται να έχουν λόγο οι λαοί για τη Συνθήκη, παρά το γεγονός ότι θα έχει σκληρές συνέπειες για τα εργασιακά, κοινωνικά, δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματά τους.

Η νέα Ευρωσυνθήκη, που υπογράφτηκε από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της ΕΕ το Δεκέμβρη του 2007 στη Λισαβόνα, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια νέα έκδοση της λεγόμενης Συνταγματικής Συνθήκης, η οποία απορρίφθηκε από τους λαούς.

Η πρόβλεψη του Συντάγματος της χώρας σας, που υποχρεώνει τη Συνθήκη της Λισαβόνας να μπει σε δημοψήφισμα, τοποθετεί την Ιρλανδία σε μια μοναδική θέση. Ζητάμε από εσάς, το λαό της Ιρλανδίας, να αδράξετε αυτή την ευκαιρία και να μιλήσετε για όλους τους λαούς της Ευρώπης των οποίων τη φωνή φίμωσαν. Ρίχτε "ΟΧΙ" στην κάλπη εκ μέρους μας, εκ μέρους των εκατομμυρίων εργαζομένων που στερήθηκαν το δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου για τη Συνθήκη. Μια νίκη του "ΟΧΙ" θα αποτελέσει μια μεγάλη νίκη για όλους τους εργαζόμενους και τους λαούς των χωρών της ΕΕ. Θα στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα στους λαούς όλου του κόσμου!

Γιώργος Τούσσας, Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Θανάσης Παφίλης, Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Κώστας Δρούτσας, Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ