Τρίτη 10 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Κάλεσμα για την καταδίκη της Ευρωσυνθήκης και της ΕΕ

Συνέντευξη Τύπου του Κώστα Αλυσανδράκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος

Κάλεσμα στους εργαζόμενους και στη νεολαία να απορρίψουν τη Συνθήκη της Λισαβόνας, τη λεγόμενη Ευρωσυνθήκη, η οποία αποτελεί επαναφορά του «ευρωσυντάγματος» που απέρριψαν με δημοψήφισμα πριν δύο χρόνια οι λαοί της Γαλλίας και της Ολλανδίας, απηύθυνε από τα Γιάννενα, σε συνέντευξη Τύπου, ο Κώστας Αλυσανδράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Το στέλεχος του Κόμματος, αναφερόμενο στη συζήτηση που ξεκινά στη Βουλή για επικύρωση της Ευρωσυνθήκης ερήμην του λαού, επισήμανε ότι η αντίθεση του ΚΚΕ στη Συνθήκη της Λισαβόνας «ξεκινά από την εναντίωσή του στην ίδια την ΕΕ που εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Με τη νέα Συνθήκη επισημοποιούνται και ενισχύονται παραπέρα διάφορες πολιτικές της ΕΕ που ήδη εφαρμόζονται προκειμένου να εδραιώσει τη θέση της ως ιμπεριαλιστικού πόλου στη διεθνή σκηνή (χτύπημα εργασιακών σχέσεων, λαϊκών δικαιωμάτων και κοινωνικών παροχών, σταδιακή υποκατάσταση των κρατών - μελών στις διεθνείς σχέσεις, υιοθέτηση του αμερικανικού δόγματος περί προληπτικής δράσης, ενίσχυση κατασταλτικών μηχανισμών, κ.ά.)».

«Η διέξοδος από τη σημερινή αφόρητη κατάσταση δε βρίσκεται σε μια διαφορετική διαχείριση του συστήματος αλλά στη ρήξη με αυτό, στη λαϊκή συσπείρωση και πάλη για ριζική αλλαγή της κοινωνίας», υπογράμμισε ο Κ. Αλυσσανδράκης, και κάλεσε το λαό και τη νεολαία να καταψηφίσουν την Ευρωσυνθήκη και την ΕΕ.

Σχετικά με τις εξελίξεις στην ανώτατη εκπαίδευση ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι η βασική αντιπαράθεση παραμένει για Πανεπιστήμια που υπηρετούν την κερδοφορία των επιχειρήσεων ή τις λαϊκές ανάγκες. Υπογράμμισε την ευθύνη για τα οξυμένα προβλήματα, πρώτα και κύρια, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν και υλοποιούν την επιχειρηματική δραστηριότητα και ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των ιδρυμάτων, αλλά και του ΣΥΝ που υποστηρίζει σταθερά τον «ευρωμονόδρομο». Τέλος, κάλεσε την εργατική τάξη μαζί με τη νεολαία και τα λαϊκά στρώματα να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν για ενιαία λαϊκή Παιδεία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ