Τρίτη 10 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 50
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ πραγματοποίησε χτες το πρωί ο Χρ. Νικολιτσόπουλος, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση εκβιασμού του Χρ. Ζαχόπουλου. Τον εργατολόγο βρήκαν κρεμασμένο στο κελί του συγκρατούμενοί του και σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην πόρτα της τουαλέτας με θηλιά από καλώδιο κεραίας τηλεόρασης, την ώρα που τα κελιά ήταν ανοιχτά. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορυδαλλού όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα που έστειλε ο διευθυντής των φυλακών στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Χρ. Νικολιτσόπουλος μεταφέρθηκε την Παρασκευή στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού με αιτιολογία καταθλιπτικό επεισόδιο και αν και του προτάθηκε να παραμείνει, αυτός αρνήθηκε υπογράφοντας και σχετική δήλωση. Πρόσφατα είχε καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης, η οποία απορρίφθηκε.

ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ προς τον πρόεδρο της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδας Σ. Μπάγια, εκφράζει ο πρόεδρος της Διεθνούς Ενωσης Εισαγγελέων (ΔΕΕ) Φρανσουά Φαλέτι, για την πειθαρχική δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του. Ο Φρ. Φαλέτι σημειώνει ότι «οι εισαγγελείς έχουν ουσιαστικό δικαίωμα ελευθερίας έκφρασης, ιδεών, συνδικαλισμού και συνάθροισης», καθώς και να λαμβάνουν μέρος σε δημόσιες συζητήσεις σχετικά τη νομοθεσία, τη διοίκηση της δικαιοσύνης και την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ