Τρίτη 10 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 50
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
Παρέμβαση για τα οικονομικά του δήμου

Την πραγματική αιτία του οικονομικού αδιεξόδου και του Δήμου Πειραιά, την αντιλαϊκή - φορομπηχτική πολιτική που ασκούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καταδεικνύουν σε ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Πειραιάς - Αναγέννηση» Ελπίδα Παντελάκη και Ηλίας Λαμπρόπουλος, ενόψει της σημερινής σύσκεψης που συγκαλεί ο δήμαρχος Πειραιά Παν. Φασούλας (ΠΑΣΟΚ) για το κλείσιμο του λιμανιού την ερχόμενη Παρασκευή.

Επισημαίνοντας τις ευθύνες και των δημοτικών αρχών που δέχτηκαν να λειτουργούν στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πειθαρχίας της ΟΝΕ, τονίζουν πως αποτέλεσμα είναι να θεωρούν μονόδρομο για τη λύση των οικονομικών προβλημάτων το μόνιμο δανεισμό από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που έχει «στραγγίξει» και το Δήμο Πειραιά, αφού παρακρατείται το σύνολο των ΚΑΠ προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τις συνέπειες τις πληρώνουν τα βαριά φορολογούμενα λαϊκά στρώματα.

Αυτά όμως που αποτελούν την αιτία του προβλήματος, αναδεικνύουν τους υπεύθυνους και δείχνουν το δρόμο της λύσης, προσπαθεί να αποκρύψει ο Παναγιώτης Φασούλας και η παράταξή του, στρέφοντας τα «βέλη του» στο Ταμείο Παρακαταθηκών, θεωρώντας αυτό ως αιτία της χρεοκοπίας του Δήμου, ξελασπώνοντας την πολιτική και της ΝΔ και εξαντλώντας τη διεκδίκησή του στη διευθέτηση της μιζέριας των δανεισμών και μόνο. Επιπλέον, στους 18 μήνες θητείας υλοποιεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ σε όλα τα επίπεδα και ακολουθεί πιστά την πολιτική ΠΑΣΟΚ στο Δήμο, «καρμπόν» στις επιταγές της κυβέρνησης, σε βάρος των δυσβάσταχτα φορολογούμενων εργαζομένων του Πειραιά.

Ο πειραϊκός λαός, μέσω του Δήμου, τονίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Πειραιάς - Αναγέννηση», δε χρωστά. Του χρωστά η κυβέρνηση από τους παρακρατηθέντες πόρους 180 εκατομμύρια ευρώ και διευθέτηση δανείου σημαίνει να αφαιρέσει τα χρέη και να του επιστρέψει και 58 εκατομμύρια ευρώ! Τέλος, τονίζουν πως η παράταξη θα πρωτοστατήσει ώστε οι κινητοποιήσεις να αποκαλύπτουν τα πραγματικά αίτια, να στρέφονται ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους και καλεί το λαό του Πειραιά να κινητοποιηθεί και να διεκδικήσει και νέους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ