Τετάρτη 11 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ
Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις

Με την απαίτηση να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις των οχτώ συνδικαλιστών της Νάουσας (ανάμεσά τους και ο πρόεδρος και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου της περιοχής), συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης του ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζεται ότι οι οχτώ συνδικαλιστές καλούνται σε απολογία στην Ασφάλεια, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε η διευθύντρια του καταστήματος του ΟΑΕΔ στη Νάουσα, με αφορμή την τρίωρη κατάληψη του καταστήματος που πραγματοποίησαν οι απολυμένοι κλωστοϋφαντουργοί στις 14 του Νοέμβρη του 2007.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ συναντήθηκαν με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Γ. Βερναρδάκη, στον οποίο κατήγγειλαν την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών της Νάουσας, όπως αυτή εκφράστηκε και με τις διώξεις κατά των οχτώ συνδικαλιστών. Μετέφεραν την οργή των χιλιάδων εργαζομένων και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και ποινικοποίησης συνολικά των αγώνων και απαίτησαν να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ, από την πλευρά του, κάτω από την πίεση του κύματος διαμαρτυρίας που έχει ξεσηκώσει η υπόθεση, δεσμεύτηκε στη συνάντηση ότι άμεσα θα κάνει προσπάθειες να αποσυρθεί η αναφορά της διευθύντριας του καταστήματος του Οργανισμού στη Νάουσα, με βάση την οποία οι συνδικαλιστές καλούνται σε απολογία στην Ασφάλεια, και να σταματήσει η δίωξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ