Τετάρτη 11 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πρώτη δύναμη και ενισχυμένη η ΔΑΣ

Σε πρώτη δύναμη ανέδειξαν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του Νομού Λάρισας το ψηφοδέλτιο των ταξικών δυνάμεων, της ΔΑΣ, στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Σωματείου. Μια πρωτιά που συνοδεύτηκε από αύξηση των δυνάμεων.

Για το εννιαμελές ΔΣ, η ΔΑΣ ΟΤΑ διατήρησε την απόλυτη πλειοψηφία παίρνοντας 637 ψήφους (από 562 το 2006) και 5 έδρες (είχε 5). Η ΠΑΣΚΕ πήρε 352 ψήφους (από 207) και 3 έδρες (από δύο), η «Ενωτική Πρωτοβουλία» (ΣΥΝ) 133 ψήφους (από 113) και μία έδρα (όσες είχε), η «Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση» (συσπειρώσεις) 57 ψήφους (από 109) και καμία έδρα (από μία). Για την εκλογή αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία, η ΔΑΣ ΟΤΑ πήρε 8 έδρες (από 7 το 2006), η ΠΑΣΚΕ 5 έδρες (από 3), η «Ενωτική Πρωτοβουλία» δύο έδρες (όσες είχε), η «Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση» καμία έδρα (από μία) και η ΔΑΚΕ μία έδρα (όσες είχε).

Με την ψήφο τους οι εργαζόμενοι, σημειώνει σε ανακοίνωση η ΔΑΣ ΟΤΑ, «επικύρωσαν το συνεπή ταξικό προσανατολισμό του σωματείου» και «απαίτησαν με καθολικό τρόπο την ενότητα όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας». Ταυτόχρονα, αποδοκίμασαν τις υπόλοιπες παρατάξεις που αρνήθηκαν την εγγραφή στο Σύλλογο όλων των εργαζομένων. Ενέργεια, «που οδήγησε την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ να σύρει το Σύλλογο στα δικαστήρια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ