Κυριακή 15 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΤΙΤΛΟ

ΤΣΑΒΕΣ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Περαιτέρω άνοδο της τιμής του αργού έως και στα 200 δολάρια το βαρέλι προβλέπει ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, χωρίς ωστόσο να την τοποθετεί σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Ο Τσάβες υποστήριξε ότι η τιμή του πετρελαίου θα έπρεπε να βρίσκεται στα 100 δολάρια το βαρέλι. Απέδωσε το πετρελαϊκό ράλι στην εξασθένηση του δολαρίου, τις απειλές των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν και στην «κακή διαχείριση» της αμερικάνικής οικονομίας.

«SOUTH STREAM» Η Μόσχα εξασφάλισε τους τελευταίους κρίκους στην αλυσίδα τροφοδοσίας της ευρωπαϊκής ενεργειακής αγοράς με ρωσικό φυσικό αέριο μέσω του «South Stream», καθώς η Σλοβενία και η Αυστρία θα συμμετάσχουν στο εν λόγω πρόγραμμα ετήσιας δυναμικότητας 30 δισ. κυβικών μέτρων αερίου, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Αλεξέι Μίλερ. Θυμίζουμε ότι στο έργο του «Southern Stream» συμμετέχει και η Ελλάδα, γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

ΗΠΑ - ΕΛΛΕΙΜΜΑ Η αμφιλεγόμενη πολιτική φοροαπαλλαγών της κυβέρνησης Μπους ώθησε το έλλειμμα των ΗΠΑ σε ιστορικό υψηλό επίπεδο το μήνα Μάιο. Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου, για την τρέχουσα περίοδο το έλλειμμα αγγίζει τα 319 δισεκατομμύρια δολάρια, ελάχιστα πιο κάτω από το ρεκόρ των 346 δισ. δολαρίων το 2004. Η αμερικανική κυβέρνηση είχε προβεί στην εκτίμηση, κατά το μήνα Φεβρουάριο, πως το έλλειμμα γι' αυτήν τη χρονιά θα φτάσει τα 410 δισ. δολάρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ