Σάββατο 14 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Ζωγραφική και γλυπτική

Εργο του Νίκου Καλαφάτη
Εργο του Νίκου Καλαφάτη

Εγκαινιάζεται στις 17/6 (7.30 μ.μ.), στην γκαλερί «Σκουφά» (Σκουφά 4), έκθεση γλυπτικής του Νίκου Καλαφάτη με τίτλο «...στις θάλασσες του Πρωτέα». Θέμα του τα καράβια, σε γλυπτά ή επίτοιχα, δουλεμένα στο μέταλλο με ονειρικές εικόνες, σκουριασμένα ή επιζωγραφισμένα με έντονα χρώματα.

  • Συνεχίζεται στην γκαλερί «Ζουμπουλάκη» (πλ. Κολωνακίου 20) έκθεση της Χριστίνας Δάρρα. Παρουσιάζονται (έως 5/7) σειρά πινάκων (ακριλικά σε καμβά), μονοχρωματικά σχέδια με μολύβι, και δύο φωτογραφίες.
  • «Διασταυρώσεις», τιτλοφορείται η έκθεση της Λήδας Παπακωνσταντίνου, στο παλαιοπωλείο «Μαρτίνος». Πρόκειται για σημαντική ενότητα ζωγραφικής, γλυπτικής και κατασκευών, που φιλοτεχνήθηκαν στη δεκαετία 1986-1996. Την έκθεση ανοίγουν ζωγραφικά έργα με γεωμετρικούς σχηματισμούς. Ακολουθούν δύο έργα, με χρήση του κεντήματος. Επίσης, παρουσιάζονται γλυπτά που μεταφέρουν τρισδιάστατα τη δυναμικότητα των ζωγραφικών έργων, και μια ενότητα γλυπτών από τον κύκλο «Υγρό Δάσος».
  • Την πρώτη ατομική της έκθεση παρουσιάζει η Λιάνα Μαρκάκη στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7). Οπως σημειώνει η δημιουργός: «Το χθες και το αύριο. Δύο κεφάλαια μιας ζωής. Ο,τι αφήνει το χθες, είναι τροφή για το αύριο, ο που μπορείς να πλάσεις/ διαμορφώσεις, το αύριο του αληθινού εαυτού σου, το αύριο της ενηλικίωσης». Διάρκεια έκθεσης έως τις 21/6.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ