Κυριακή 22 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Κι όμως, να που ένα κυπαρίσσι κατάφερε να θυμώσει το γαλάζιο, απέραντο ουρανό και να τον κάνει κατάμαυρο. Ενα κυπαρίσσι, που έτυχε να φυτρώσει στην πλαγιά των παράξενων αέρηδων, όπως την έλεγαν τα πουλιά, τα ζώα και όλα τα δέντρα. Και το δέντρο ολοένα και ψήλωνε και μαζί του πιο ψηλά γινόντουσαν τα όνειρά του, μέχρι που έφτασε να θέλει να ξεπεράσει το φεγγάρι!

Ετσι, από περήφανο, κατάντησε προσβλητικό και ακατάδεχτο με τα άλλα δέντρα της πλαγιάς, και αχάριστο. Εφτασε, ακόμα και να πει λόγια πικρά στον ουρανό. Οπότε συνέβη αυτό που είχε προβλέψει η σοφή κουκουβάγια, αλλά το κράτησε μυστικό.

Ο Λουάν Τζούλις, ποιητής από την Αλβανία, που αφηγείται ιστορίες για παιδιά και ενήλικες, στο καινούριο του βιβλίο «Το κυπαρίσσι που τα 'βαλε με τον ουρανό» (εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα»), γράφει για την αλαζονεία και τα παθήματα που προκαλεί. Στο ίδιο πνεύμα με το κείμενο του συγγραφέα, κινούνται και οι ζωγραφιές της Μαρίνας Ψάλτη, αποτυπώνοντας με χιούμορ και ευαισθησία την ιστορία του κυπαρισσιού, που προσπάθησε να αναμετρηθεί με τον ουρανό, περιφρόνησε τους φίλους του και όλα όσα του χαρίστηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ