Σάββατο 14 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Πολλά ερωτηματικά για το θάνατο των δύο παιδιών

Τα δύο αδέλφια που βρέθηκαν προχτές νεκρά μέσα στο ασανσέρ ακατοίκητης πολυκατοικίας στην Ορεστιάδα, μεταφέρθηκαν στην Κομοτηνή για ιατροδικαστική εξέταση. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος των παιδιών οφείλεται σε αφυδάτωση. Τα δύο ανήλικα παιδιά, σύμφωνα με την αφίσα που είχε κυκλοφορήσει το «Χαμόγελο του παιδιού», ονομάζονταν Αχμέτ και Αϊχάν Τσερίμπαση, 8 και 6 ετών αντίστοιχα. Είχαν εξαφανιστεί από τις 28 Μάη, από την Ορεστιάδα, όπου διέμεναν. Η μητέρα των δύο παιδιών είπε ότι ο πατέρας τους τα είχε πουλήσει σε έναν 32χρονο Τσιγγάνο, συγγενή του από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, στις 27 Μάη, και αυτός στη συνέχεια θα αναλάμβανε να τα δώσει για υιοθεσία.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας που στάλθηκε χτες το πρωί, τα νεκρά παιδιά εντόπισε υπάλληλος καταστήματος πώλησης καλλυντικών, που λειτουργεί στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου βρέθηκαν. Μπαίνοντας μέσα στην πολυκατοικία, ο υπάλληλος αισθάνθηκε την έντονη δυσοσμία. Ανέβηκε μέχρι το δεύτερο όροφο και μπροστά στην πόρτα του ασανσέρ είδε δύο μικρά παπούτσια, παντελόνια και θραύσματα γυαλιού. Προσεγγίζοντας την πόρτα του ασανσέρ, είδε μέσα σε αυτό τα πτώματα των δύο παιδιών.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας ενημερώθηκε αμέσως. Μετά από αυτοψία διαπίστωσε ότι ο ανελκυστήρας ήταν ακινητοποιημένος μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου ορόφου, και η πόρτα μπλοκαρισμένη. Πραγματοποιήθηκε αυτοψία του χώρου και απεγκλωβισμός των νεκρών, παρουσία του ιατροδικαστή, της εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας και του ανακριτή του Πρωτοδικείου Ορεστιάδας. Τα πτώματα μεταφέρθηκαν για την ιατροδικαστική εξέταση στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ