Παρασκευή 20 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Συνεχίζεται ο «πόλεμος» μεγαλοαγροτών - κυβέρνησης

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.--

Ο «πόλεμος» των μεγαλοπαραγωγών και της κυβέρνησης της Προέδρου Κριστίνα Φερνάντες συνεχίζεται για 101 μέρες. Συνεχίζεται και ο «πόλεμος» στους δρόμους μεταξύ όσων διαδηλώνουν υπέρ της Προέδρου Φερνάντες και άλλων που διαδηλώνουν κατά.

Καταρχήν οι ενώσεις των παραγωγών αγροτικών προϊόντων, παρά τις αρχικές θετικές αντιδράσεις τους στο διάγγελμα της Κριστίνα Φερνάντες να στείλει την επίμαχη νομοθεσία για τους δασμούς στις εξαγωγές στο Κογκρέσο, χθες επανήλθαν δηλώνοντας ότι η απεργία συνεχίζεται. Δηλώνουν, επίσης, ότι η κίνηση της Φερνάντες είναι «παγίδα» αφού το Κογκρέσο ελέγχεται πλήρως από το κόμμα της Προέδρου και απαιτούν πριν κατατεθεί να υπάρξει δυνατότητα αλλαγών στο επίμαχο νομοσχέδιο.

Ετσι οι παραγωγοί συνεχίζουν τον αποκλεισμό στους δρόμους και τις εθνικές οδούς και οι πόλεις θα εξακολουθήσουν να είναι αντιμέτωπες με την έλλειψη βασικών ειδών διατροφής. Το απόγευμα της Τετάρτης, στην πλατεία Μαΐου, διοργανώθηκε ογκώδες συλλαλητήριο στήριξης της Προέδρου Φερνάντες ως απάντηση στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε με κατσαρόλες στα χέρια, ζητώντας από την Πρόεδρο να υποχωρήσει ή ακόμα και να παραιτηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ