Σάββατο 21 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΛΙΝΤΛ»
Γυρνάει στη δουλειά η απολυμένη μωρομάνα

Σημαντική κατάκτηση των ταξικών δυνάμεων η επανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης που διώχτηκε στις 26 Μάη επειδή αρνήθηκε να δουλέψει πέρα από το νόμιμο ωράριο

Από τον αποκλεισμό του «Λιντλ» στην Ελευσίνα το περασμένο Σάββατο
Από τον αποκλεισμό του «Λιντλ» στην Ελευσίνα το περασμένο Σάββατο
Μια ακόμα σημαντική κατάκτηση στη μάχη ενάντια στις απολύσεις κατέγραψαν οι ταξικές δυνάμεις. Χτες, η πολυεθνική των σούπερ μάρκετ «Λιντλ» (LIDL) ανακοίνωσε την επαναπρόσληψη της μωρομάνας Βασιλικής Κουσκούτη, η οποία στις 26 Μάη απολύθηκε από το κατάστημα της Ελευσίνας, επειδή αρνήθηκε να δουλέψει πέραν του νόμιμου ωραρίου, αλλά και γιατί συνέβαλε στις προσπάθειες ενίσχυσης του νεοσύστατου επιχειρησιακού σωματείου.

Η απόλυση είχε γίνει διά του εκπροσώπου της εταιρείας, επιθεωρητή πωλήσεων, Γιώργου Τσιριγώτη. Αμεσα κινητοποιήθηκε τόσο το επιχειρησιακό σωματείο όσο και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Με τη στήριξη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, πραγματοποιήθηκαν τρεις συμβολικοί αποκλεισμοί στο κατάστημα της Ελευσίνας. Η τελευταία κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο, οπότε και οι ταξικές δυνάμεις προχώρησαν στον αποκλεισμό οχτώ καταστημάτων της πολυεθνικής πανελλαδικά. Συγκεκριμένα στις περιοχές Ελευσίνα, Αγ. Δημήτριο, Πευκάκια, Δραπετσώνα, Π. Κοκκινιά, Ρέντη, Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Η επαναπρόσληψη της εργαζόμενης επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα της συνεπούς ταξικής δράσης και δημιουργεί νέα προοπτική συσπείρωσης στον κλάδο του εμπορίου. Ερχεται σε συνέχεια ανάλογων κατακτήσεων σε χώρους δύσκολους, όπως η πολυεθνική «Καρφούρ» και η αυτοκινητοβιομηχανία «Ρενό», καταδεικνύοντας το μόνο δρόμο που μπορούν και πρέπει να βαδίσουν οι εργαζόμενοι στην αναμέτρηση με την εργοδοσία και τα κόμματά της, που δουλεύουν αποκλειστικά και μόνο για την αύξηση της κερδοφορίας τους. Και στην περίπτωση των «Λιντλ», στόχος της εργοδοσίας ήταν να κερδίσει τα μέγιστα από τη δουλειά της μωρομάνας, η οποία όταν αντέδρασε απολύθηκε.

Η νέα κατάκτηση, συστατικό στοιχείο της οποίας ήταν η ταξική αλληλεγγύη, δημιουργεί νέα αυξημένα καθήκοντα για το κλαδικό και επιχειρησιακό σωματείο, το οποίο αύριο Κυριακή στις 10 το πρωί καλεί σε γενική συνέλευση των εργαζομένων, με θέμα τις επικείμενες εκλογές του επιχειρησιακού σωματείου (πλ. Μητροπόλεως 10, Αθήνα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ