Κυριακή 22 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΣΝΙΕ
Ολοι στην απεργία και στις συγκεντρώσεις

Την Τρίτη 24 Ιούνη η κινητοποίηση στον κλάδο

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στην ιδιωτική υγεία
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στην ιδιωτική υγεία
Αγωνιστικό κάλεσμα στους εργαζόμενους στις ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας να συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική 24ωρη απεργία την Τρίτη 24 Ιούνη και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις μεγάλες πόλεις, που εξήγγειλε για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τα ημερομίσθια, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων, ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία, απευθύνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ).

Οι εργοδότες, τονίζει, αρνήθηκαν πέρσι την κήρυξη ως υποχρεωτική της ΣΣΕ και φέτος αρνούνται αυξήσεις μεγαλύτερες του 3% για το σύνολο των εργαζομένων στην ιδιωτική υγεία. Ακόμα και επιχειρήσεις όπως το «ΜΗΤΕΡΑ», το «ΥΓΕΙΑ», το «ΙΑΣΩ GENERAL», αλλά και οι επιχειρήσεις της «EUROMEDICA» έχουν δώσει αυξήσεις από 5,8% έως 9% στους βασικούς μισθούς, αλλά αρνούνται να τις υπογράψουν για τον κλάδο, γνωρίζοντας ότι μια «κατάκτηση» που δε γενικεύεται, μένει περιορισμένη σε τοπικό επίπεδο και εύκολα χάνεται στο επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για μεθοδεύσεις που συμβαίνουν όταν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας στην Ελλάδα έχουν τη μεγαλύτερη κερδοφορία στην Ευρώπη (56,1% της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας στην ΕΕ) και οι εργοδότες του κλάδου είναι από τους πρώτους στη συσσώρευση υπερκερδών, υπογραμμίζει η ΟΣΝΙΕ. Και αναφέρει χαρακτηριστικά το παράδειγμα του θεραπευτηρίου «ΥΓΕΙΑ» που ανακοίνωσε κέρδη για το 2007 αυξημένα κατά 1.096% έναντι του 2006, τα οποία ήταν κατά πολύ αυξημένα από το 2005.

«Οχι άλλη ανοχή σε μια "ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία" των επιχειρήσεων, που στηρίζεται στη δική μας μιζέρια και εξαθλίωση, στη δική μας φτώχεια. Οχι στο "θαύμα" και την "επιχειρηματικότητα" μιας ιδιωτικής υγείας, που στηρίζεται στο τσαλαπάτημα του δικαιώματος κάθε λαϊκή εργατική οικογένεια να έχει και να απολαμβάνει δωρεάν δημόσιες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας», τονίζει η ΟΣΝΙΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ